Ексклюзиви
четвер, 02 листопада 2017 11:26

Порошенко й Аваков перейшли до протистояння - політолог

Порошенко й Аваков перейшли до протистояння - політолог
"Порошенко хоче контролювати абсолютно все" - політолог Олександр Кочетков. Фото: УНІАН

Між президентом Петром Порошенком і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим почалося протистояння. Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Між президентом і міністром внутрішніх справ існує тертя. Порошенко хоче контролювати абсолютно все. Якщо є силова структура, яка йому не підконтрольна, це його безумовно дратує. Аваков теж достатньо амбітна особистість. Зараз це тертя переросло у протистояння.

Президент чомусь переконаний, що Саакашвілі не просто прорвався через кордон, а його пропустили навмисно. Найбільше Петра Олексійовича роздратувало те, що протестувальники розбили наметове містечко без жодного спротиву з боку поліції. Аваков розуміє: якщо піде на жорсткий розгін, то Верховна Рада за підтримки президента прибере його з посади. Бачимо конфлікт особистостей.

НАБУ здається абсолютно незалежним, хоча насправді залежить через Антикорупційну прокуратуру від Генеральної прокуратури. А ГПУ залежна від президента. На розслідування справи дали добро. В Адміністрації президента сказали: "Можна, працюйте". Ну і НАБУ із задоволенням взялося за справу, вони хочуть, щоб про них говорили.

Син Авакова - не посадова особа, він бізнесмен. Йому може загрожувати умовне покарання. Більше претензій може бути до екс-заступника міністра. Аваков та його соратники з "Народного фронту" розглядають це як політичну помсту. Вони цього не пробачать президентові. Тому ескалація всередині владної верхівки продовжуватиметься, зокрема у коаліції під час голосувань потрібних і непотрібних для Порошенка законопроектів", - каже Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді пропонують відсторонити Авакова

1 листопада Солом'янський районний суд Києва відпустив сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра під особисте зобов'язання. Днем раніше його затримали детективи НАБУ.

Олександра Авакова підозрюють у причетності до розтрати 14 млн грн на закупівлю 6 тис. рюкзаків для бійців МВС у зоні АТО. Разом із ним у справі фігурують колишній заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар та харківський бізнесмен Володимир Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко й Аваков перейшли до протистояння - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути