середа, 01 листопада 2017 15:17

У Раді пропонують відсторонити Авакова

У Раді пропонують відсторонити Авакова
У Верховній Раді намагаються зареєструвати постанову про відстронення міністра внутрішніх справ. Фото: УНІАН

У Верховній Раді збираються зареєструвати постанову про відсторонення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Документ написав позафракційний нардеп Юрій Левченко. Однак, за його словами, Апарат Верховної Ради відмовляється реєструвати такий проект постанови.

Проект передбачає відсторонення Авакова від виконання повноважень міністра до закінчення досудового розслідування в "справі про рюкзаки".

"Новопризначена начальник Відділу реєстрації та обліку проходження законопроектів Надія Романівна Лелейко спочатку не знайшла нічого кращого як сказати мені, що вона має право не реєструвати законодавчі ініціативи народних депутатів, якщо їй здається що вони "не відповідають діючому законодавству" (і мова йшла не про технічне оформлення згідно Регламенту, а про, по-суті, переобрання відділом реєстрації на себе функцій всієї Верховної Ради й Конституційного Суду), але, після моєї відповідної реакції з цитуванням Закону України "Про Регламент Верховної Ради України", вона визнала, що "питання вирішується у керівництва, й наша розмова ні до чого не призведе, телефонуйте Парубію", - написав нардеп.

"За порадою його підлеглої, я кілька разів телефонував голові Верховної Ради Андрію Парубію, щоб запитати на якій підставі відділ реєстрації позбавляє народного депутата його конституційного права законодавчої ініціативи. Поки що додзвонитися не вдалося", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилось відео затримання Авакова-молодшого

31 жовтня НАБУ провело обшуки в родині сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра. Обшуки проводили в рамках розслідування щодо рюкзаків, які МВС закупило наприкінці 2014 року - на початку 2015-го.

Пізніше стало відомо про затримання сина Авакова та екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря.

Зараз ви читаєте новину «У Раді пропонують відсторонити Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути