середа, 13 вересня 2017 20:49

Порошенко і генсек ОБСЄ скоординували підходи щодо розміщення миротворців

Порошенко і генсек ОБСЄ скоординували підходи щодо розміщення миротворців
Президент України Петро Порошенко і новопризначений генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер обговорили ініціативу введення миротворчої місії ООН на Донбас. Фото: АП

Президент України Петро Порошенко і новопризначений генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер обговорили ініціативу введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Про це повідомляє Адміністрація президента.

Петро Порошенко поінформував про розвиток ситуації на Донбасі, імплементації Мінських домовленостей, а також окреслив бачення стратегії деокупацію Криму.

"Співрозмовники обговорили діяльність моніторингової місії і потреби зміцнення оперативної роботи. Петро Порошенко звернувся до Генерального секретаря з проханням сприяти наданню СММ нового технічного оснащення, що підвищить якість повсякденної роботи спостерігачів СММ. Було наголошено на важливості повного і безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї тимчасово окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поступки" Путіна щодо миротворців - це мильна бульбашка - Тука

Крім того, сторони скоординували також підходи щодо розміщення миротворчої місії ООН на всій території окупованого Донбасу.

У свою чергу, Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер привітав призначення Спеціального представника України з придністровського врегулювання.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що наявність миротворців ООН на Донбасі пішла б на користь вирішенню конфлікту на Донбасі. При цьому назвав три умови. Функції місії повинні полягати виключно в гарантуванні безпеки співробітників ОБСЄ. Миротворці повинні перебувати лише на лінії розмежування. Це питання мають обговорити з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР.

Пізніше Путін змінив думку і погодився, щоб місія захищала спостерігачів ОБСЄ скрізь, де вони діють за Мінськими домовленостями.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко і генсек ОБСЄ скоординували підходи щодо розміщення миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути