четвер, 15 березня 2018 12:46

Порошенко готує "шокову терапію" - ЗМІ

Порошенко готує "шокову терапію" - ЗМІ
Президент Петро Порошенко розглядає варіант "шокової терапії" із достроковими виборами - ЗМІ. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко розглядає варіант "шокової терапії" із достроковими виборами до Верховної Ради.

Про це пише журналіст Роман Романюк на сайті "Українська правда".

Прихильниками цієї ідеї стали найближчий соратник президента Ігор Кононенко, депутат Сергій Березенко і секретар РНБО Олександр Турчинов.

Перше і головне – перестрахуватися на випадок програшу Порошенком виборів президента.

Мовляв, якщо навесні 2019-го Петро Олексійович програє, то шансів зберегти хоч якісь позиції в політиці буде вкрай мало. Бо в той же вечір, коли екзит-поли покажуть перемогу іншого кандидата, Порошенко втратить більшу частину мажоритарників, які побіжать "на поклон" до наступного президента. Як зробили навесні 2014-го, коли Порошенко виграв вибори.

Якщо навесні 2019-го Петро Олексійович програє, то шансів зберегти хоч якісь позиції в політиці буде вкрай мало

Якщо Раду переобрати цього літа чи на початку осені, поки в руках чинної влади сконцентрований весь адмінресурс, то тільки по мажоритарних округах можна провести майже сотні депутатів, що в сумі зі списочниками дасть 150-170 багнетів у парламенті.

Друге – завдати удару по Тимошенко.

Як пояснює логіку подій один зі співрозмовників на Банковій, якщо парламентські вибори провести цього року, то Тимошенко їх виграє і муситиме формувати більшість та уряд. А це поміняє Порошенка і Тимошенко місцями, бо президент зможе критикувати уряд Юлі й повісити на неї всіх собак.

Третє – вибори Ради перед виборами президента начебто мають "випустити пар" у суспільстві, і Порошенко зможе переобратись у досить спокійній атмосфері.

"Ну що, хтось не розуміє, що вся ця політична братія не має ні найменшого бажання вписуватись за Порошенка? Хтось цього не бачить? Не розуміє? Це ж очевидно. Якщо зараз цю Раду не розігнати, то на весну ми будемо мати абсолютно паралізований парламент, який просто стане трибуною для мочилова Порошенка", – пояснив один із соратників президента, який підтримує дострокові вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко не пройде у другий тур виборів

ЗМІ повідомляли, що 9 березня президент Петро Порошенко провів зустріч із 18 блогерами. На ній заявляв, що балотуватиметься на виборах президента 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко готує "шокову терапію" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути