вівторок, 19 червня 2018 12:16

Популісти і олігархи стоять на шляху України в ЄС

Популісти і олігархи стоять на шляху України в ЄС
Впровадженню Угоди про асоціацію України з ЄС заважають популісти і олігархи. Фото: korrespondent.net

Популісти і олігархи перешкоджають впровадженню Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Про це сказав голова представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі на засіданні Асамблеї української сторони платформи громадянського суспільства Україна-ЄС у Києві, повідомляє "Інтрефакс-Україна".

"Є багато людей в Україні, які не люблять цю угоду, які намагаються перешкоджати її впровадженню. Ми називаємо їх популістами, олігархами. Всі ці люди, у яких є інтереси, не хочуть модернізувати політичні та економічні структури цієї країни. Є профільні міністерства, які мотивовані на імплементацію Угоди про асоціацію, але необхідна підтримка всіх міністерств.

Ми зіштовхуємося із серйозним опором. Це не є сюрпризом. Якщо ми хочемо подолати цей опір, нам потрібно зібрати багато українських представників. Для цього нам необхідно пояснити, що означає імплементація цієї угоди для життя громадян. У комітетах Верховної Ради ситуація щодо руху з імплементації угоди все ще складна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створення антикорупційного суду: у Порошенка пообіцяли блискавичне рішення

Наприкінці лютого у Верховній Раді представили Дорожню карту пріоритетних законопроектів для європейської інтеграції України. Проекти спільно розробили комітети Верховної Ради і Кабінет міністрів.

На початку травня Мінгареллі заявив, що поки що в України немає перспективи щодо вступу в ЄС. Угода про асоціацію України з ЄС не означає перспективу вступу до Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Популісти і олігархи стоять на шляху України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути