середа, 10 липня 2013 14:36

Попов затягує справу зі створення скверу Стуса через ненависть до поета - активіст

Попов затягує справу зі створення скверу Стуса через ненависть до поета - активіст
Активіст вимагає, щоб Попову особисто виписали штраф за невиконання рішення суду. Фото: Юлія РУДЕНКО

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов ненавидить героя України Василя Стуса, тому затягує справу зі створення скверу іменем поета на розі проспектів Палладіна та Перемоги.

Так вважає один із ініціаторів створення площі Віктор Ткаченко, про що він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Попов як колишній КДБіст ненавидить Стуса всіма своїми фібрами. Бо саме вони загнали поета у могилу за те, що той любив свою мову і землю, – говорить активіст. – Також, воюючи з Поповим у судах, я дійшов такої думки, що він просто нездара. Його професійний рівень настільки низький, що голова КМДА не просто не може боротись із снігопадами, а й елементарно - оформити сквер. Це люди примітивного рівня, які керують сьогодні Україною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд знову переніс засідання щодо кримінальної справи проти Попова

За словами киянина, справа про найменування скверу іменем Василя Стуса тягнеться з 2007 року.

"Для заснування будь-якого скверу чи площі потрібно пройти певну організаційно-юридичну процедуру. Як, наприклад, при народженні дитини видають свідоцтво, так і тут мають видати паспорт. Окружний суд зобов'язав КМДА створити площу на розі проспектів Палладіна та Перемоги, але наразі нічого не було зроблено", - наголосив Ткаченко.

Він повідомив, що активісти вже подали до суду на голову КМДА з надією відкриття кримінального провадження.

"Кримінальну справу можна завести лише на фізичну особу, яка відповідає за дії КМДА. Наразі такою людиною є Попов, тому він повинен нести кримінальну відповідальність за злісне невиконання КМДА рішення суду. Ми вимагаємо, щоб йому особисто виписали штраф. Можна, звісно, обійтись і без одягання наручників", - заявив киянин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни виламали паркан, коли побачили зрізані липи в сквері Стуса

Він зазначив, що на території скверу ростуть реліктові дерева – дуби, сосни тощо, які мають "залишатись у спадок нашим дітям".

"Сьогодні приїде екскаватор і буде будувати свою заправку. Причому вони це зроблять за законом, бо сквер не занесений до жодного реєстру. І ми вже нічого не зробимо. А там же ростуть історичні дерева! Так ми нашим дітям нічого не залишимо...", – підкреслив чоловік.

Нагадаємо, вчора Шевченківський районний суд Києва у черговий раз переніс судове засідання щодо поновлення кримінального провадження проти голови КМДА Олександра Попова через сквер Василя Стуса.

Зараз ви читаєте новину «Попов затягує справу зі створення скверу Стуса через ненависть до поета - активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути