Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2013 10:57

Попов вважає, що Київрада буде легітимною до обрання її нового складу

Попов вважає, що Київрада буде легітимною до обрання її нового складу
Фото: file.liga.net

Голова КМДА Олександр Попов вважає, що Київська міська рада буде легітимною до моменту обрання киянами її нового складу.

"Це просто надумана тема. В українському законодавстві існує принцип безперервності влади: представницький орган виконує обов'язки до прийняття присяги нового складу", - сказав він в інтерв'ю УНІАН.

Крім того, він сказав, що питання обрання Київради жодним чином не стосується роботи міської держадміністрації. "Ми обираємо не КМДА, а представницький орган влади, тобто Київраду. Адміністрація як працювала, так і працюватиме. Щодо дати виборів, рішення має прийняти Конституційний суд, у якого є для цього повноваження", - підкреслив він.

Нагадаємо, термін повноважень депутатів Київради, обраних на позачергових виборах у 2008 році, закінчується в кінці травня цього года.Мер столиці Леонід Черновецький достроково склав свої повноваження ще 1 червня 2012. Його обов'язки виконує секретар Київради Галина Герега.

Чергові місцеві вибори в Україні намічені на останній тиждень жовтня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Попов вважає, що Київрада буде легітимною до обрання її нового складу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути