середа, 12 грудня 2018 14:52

Поновлення Насірова: суддя пояснила своє рішення

Поновлення Насірова: суддя пояснила своє рішення
Насіров заявив, що планує вийти на роботу. Фото: УНІАН

Окружний адмінсуд Києва відновив Романа Насірова на посаді глави ДФС через недоведеність наявності у нього подвійного громадянства, яким було обґрунтоване його звільнення.

Про це сказала головуючий суддя Наталія Клименчук, передає Судово-юридична газета.

Насіров у лютому подав позов, у якому спростував інформацію про подвійне громадянство. Наполягав на тому, що рішення про звільнення ухвалювалось із порушенням, оскільки цьому не передувало відповідне подання прем'єр-міністра.

"Судом було встановлено, що єдиним документом, в якому згадується наявність у позивача подвійного громадянства, є адресований міністру фінансів України лист посольства Великобританії, в якому йдеться про надання НАБУ якоїсь інформації щодо Насірова, у тому числі тієї, що стосується його британського громадянства. Також зазначено, що матеріали, які підтверджують цей факт, будуть надані відповідно до міжнародних Конвенцій. Варто зазначити, що такий лист сам по собі викликає сумнів, оскільки, хоч його відправником і вказано посольство Великобританії, він не підписаний уповноваженим послом", - сказала суддя.

Обіцяні в тому листі матеріали суду нібито так і не надали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення суду щодо Насірова здійняло бунт у соцмережах

11 грудня Окружний адмінсуд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та постановив компенсувати йому суму зарплати за період "вимушеного прогулу".

Кабмін звільнив Насірова 31 січня. Суд відсторонив його від посади ще у березні 2017-го. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні.

Слідство вважає, що він протягом 2015-2016-х, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку виносити безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Зараз ви читаєте новину «Поновлення Насірова: суддя пояснила своє рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути