Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2012 22:27

Понад 65 тис. міліціонерів забезпечуватимуть правопорядок на виборах у ВР

Понад 65 тис. міліціонерів забезпечуватимуть правопорядок на виборах у ВР
Особливу увага в МВС планують приділяти правопорядку в місцях перебування та проживання іноземних делегацій. Фото: ternopol.zelen.org.ua

Для забезпечення громадського порядку та реагування на можливі правопорушення в день голосування на виборах народних депутатів України 28 жовтня попередньо планується залучити понад 65 тис працівників міліції.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

У ході зустрічі з представниками Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) зі спостереження за виборчою кампанією в п'ятницю в Києві, Ратушняк зазначив, що міліція - поза політикою і відповідно до закону "Про міліцію" її завданнями є охорона і забезпечення громадського порядку, запобігання правопорушенням та їх припинення. Він також заявив, що міліцією буде вжито необхідних заходів для забезпечення правопорядку в рамках виборчого процесу, повідомляє управління зі зв'язків із громадськістю МВС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під вибори міліція скуповує "воронки" та обладнання для спецпризначенців

"Із початком виборчої кампанії в Міністерстві й усіх підпорядкованих підрозділах розгорнуті Оперативні штаби в цілодобовому режимі. Їхнє головне завдання - відстеження ситуації в державі, пов'язаній із виборчим процесом... Хочу підкреслити, що в Україні є державні органи, зокрема, правоохоронні, на які покладений обов'язок реєструвати повідомлення, перевіряти їх та приймати рішення згідно з законодавством", - зазначив Ратушняк.

За його словами, з початку виборчого процесу органами внутрішніх справ зареєстровано 886 повідомлень, пов'язаних із його плином. За результатами проведених перевірок, на 81 людину складено протоколи про адміністративні правопорушення, які направлені до суду для прийняття рішення, а також, за результатами розгляду судом, накладено адміністративні стягнення на 19 осіб. За ознаками складу злочинів міліцією порушено 33 кримінальні справи, за рештою прийняті інші рішення відповідно до законодавства та проводяться перевірки, наголошується на сайті МВС.

У міліції також зазначають, що особлива увага приділятиметься забезпеченню правопорядку в місцях перебування та проживання офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій.

Зараз ви читаєте новину «Понад 65 тис. міліціонерів забезпечуватимуть правопорядок на виборах у ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути