Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2013 14:15

Полтавська опозиція щотижня проводитиме мітинги проти політики мера

Полтавська опозиція щотижня проводитиме мітинги проти політики мера
Сергій Каплін. Фото: www.poltava.pl.ua

У Полтаві опозиційні партії УДАР та ВО "Батьківщина" продовжуватимуть щотижня проводити мітинги проти політики мера Олександра Мамая.

Про це в коментарі сказав нардеп-"ударівець" Сергій Каплін.

"Люди змусили Олександра Мамая повернути тарифи на колишній рівень. Та тим не менш ми плануємо мітинги на підтримку добровільної відставки мера. Можливо, така масова акція буде знову біля його будинку по вулиці Світанковій. Звісно, після п'ятничного штурму Партія регіонів, до якої входить Мамай, буде робити все, аби згладити ситуацію, що виникла. Для цього міського голову ховатимуть, він не буде ні з ким спілкуватися. Та ми не дамо нічого забути, бо крім тарифів у місті є багато інших гострих питань", - сказав нардеп.

За словами депутата, у Полтаві зараз виникла велика проблема з комунальними ринками.

"Коли Мамай прийшов, то переламав через коліно десятки підприємців і забрав усі ринки міста у комунальну власність. Після такого, усі мешканці міста, мали би відчути покращення життя у місті. Бо кошти з ринків пішли у міську казну і звідти мали би направлятися на соціальні ініціативи. Та у результаті соціальні програми скорочуються і це при тому, що цьогорічний бюджет Полтави удвічі більший за минулий рік", - додав політик.

За його словами, зараз комунальні ринки знову переходять у приватну власність.

"Підприємці зараз почали отримувати нові платіжки за містове і мають платити не комунальній службі, а товариству з обмеженою відповідальністю. І тепер левова доля прибутку з ринків йде не в казну, а в кишеню окремого підприємця. Бюджет же Полтави тепер має тільки 2 відсотки з тих доходів, які приносять міські базари. Те, що така ситуація виникла — результат дій міського голови. Та проблема не тільки в ринках. Олександр Мамай закриває школи, забирає гроші з ремонту найаварійнішої вулиці міста і перекидає їх на ремонт вулиці, де проживає. Його політика — згубна для міста", - підкреслив Каплін.

Нардеп додав, за вихідні йому прийшло 3 тисячі листів з не менш ніж 5 інших міст України де люди незадоволені комунальною політикою місцевої влади.

"Люди побачили, що відбулося у Полтаві й повірили в те, що ситуацію можна міняти. Можна навіть казати, що Україна на порозі комунальної революції", - завершив Каплін.

Нагадаємо, у п'ятницю, 27 вересня, 1300 полтавців під міськрадою провели акцію проти підвищення комунальних тарифів у 2,5 рази. 300 учасників мітингу змогли прорватися у середину приміщення та забарикадувати сесійну залу. Наступного дня мер зібрав виконком міськради та відмінив підвищені тарифи.

Зараз ви читаєте новину «Полтавська опозиція щотижня проводитиме мітинги проти політики мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути