понеділок, 15 липня 2013 22:50

Польський політикум став більш поміркованим у стосунках із Україною - політолог

Польський політикум став більш поміркованим у стосунках із Україною - політолог
Володимир Цибулько Фото: micto.cz

Польський політикум став більш поміркованим, збалансованим у стосунках із Україною. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

Говорячи про прикрий інцидент, що стався у Луцьку під час заходів, присвячених 70-й річниці Волинської трагедії, коли підліток кинув яйцем у президента Польщі Броніслава Коморовського, він сказав: "Це можна перевести в іронію. Коморовського не можна збити яйцем".

"Проте, варто зауважити, що питання в іншому. Важлива не так позиція певних громадських організацій, та певних політичних партій, а більш важлива була позиція Волинської обласної ради, яка почала розкидатися різними епітетами. Оце може позначитися на взаємодовірі", - наголосив він.

Окрім того, говорячи про реакцію політика, він зауважив, що "очевидно, що Польща, внаслідок входження в комуністичні відносини, багато втратила, і через те, польський політикум став поміркованим, збалансованим, особливо в стосунках із Україною".

"Польща швидко освоїла європейські уроки, певно, що вона поділиться своєю практикою із Україною", - додав політолог.


Нагадаємо, президент Польщі Броніслав Коморовський 14 липня прибув до Луцька, де разом з представниками української влади взяв участь у заходах з нагоди 70-ї річниці Волинської трагедії. Після меси в костьолі святих Петра і Павла стався інцидент – молодик розмазав яйце на піджаку Коморовського. Міліція відразу ж затримала підозрюваного, яким виявився 21-річний житель Запорізької області.

За даним фактом слідче управління УМВС України у Волинській області почало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

За інформацією польських ЗМІ, зловмисник мав при собі рюкзак, на якому був напис "Свобода". У свою чергу в міському осередку партії "Свобода" спростували свою причетність до цього інциденту.

Зараз ви читаєте новину «Польський політикум став більш поміркованим у стосунках із Україною - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути