вівторок, 01 серпня 2023 21:27

Польща викликала посла України. Кажуть – через заяви

Польща викликала посла України. Кажуть – через заяви
МЗС Польщі викликало посла України Василя Зварича. Фото: poland.mfa.gov.ua

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України Василя Зварича.

Про це польське МЗС повідомило у вівторок.

"Посла України в Польщі запрошено до штаб-квартири МЗС у зв'язку із заявами, зробленими представниками української влади", – повідомили.

Перед цим МЗС України викликало посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького через висловлювання Марчина Пшидача, керівника офісу з питань міжнародної політики в адміністрації польського президента.

В інтерв'ю польським ЗМІ Пшидач заявив, що Україна отримала велику підтримку від Польщі і їй "варто було б почати цінувати роль, яку Польща відіграла для України протягом останніх місяців і років".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщу залетіли два гелікоптери з Білорусі

У відповідь заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга сказав, що підтримка України зброєю – "це не благочинність, а інвестиції у безпеку Польщі".

"Політика не має ставити під сумнів взаєморозуміння та міцність відносин наших народів. Жодні заяви не завадять нам спільно вибороти мир та розбудувати спільне європейське майбутнє", – заявило МЗС України.

У травні Європейська комісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. У червні дію заборони продовжили до 15 вересня.

28 червня президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським висловив сподівання, що заборону на імпорт українського збіжжя до п'яти країн ЄС послаблять.

Зараз ви читаєте новину «Польща викликала посла України. Кажуть – через заяви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути