Ексклюзиви
середа, 31 серпня 2022 22:49

Польща: Україна має стати членом ЄС за кілька років

Польща: Україна має стати членом ЄС за кілька років
Потрібно діяти, сказав міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау. Фото: East News

Європейський Союз повинен бути готовим надати Україні членство через кілька років.

Необхідний дуже прозорий і динамічний процес вступу для України. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау на конференції Forum 2000 у Празі, повідомляє "Європейська правда".

"Час пасивності в Європі скінчився, і я вважаю це гаслом нашого мислення й дій. Це означає, що ми маємо підтримати всіх членів трансатлантичної спільноти й країни-однодумці. Ми маємо підтримувати Україну настільки, наскільки можемо, і якнайшвидше", – сказав Рау.

Україна "зробила все, щоб отримати звання країни, найбільш відданої європейським цінностям", оскільки українці "борються за них і сплачують за це найвищу ціну".

"Питання в тому, чи ЄС готовий до цього виклику? Я маю на увазі членство в Європейському Союзі. Ми зробили багато помилок під час процесу приєднання країн Західних Балкан. Він тривав надто довго, ми з ними не були відверті, і вони й ми платили за це ціну", – заявив польський міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський прем'єр закликав Макрона прискорити допомогу Україні

"Настав час винести урок із цього досвіду. Необхідний дуже прозорий і динамічний процес вступу для України. Якщо ми зможемо його влаштувати – і не в наступні десятиліття, а протягом кількох років, – це найбільш важливе, що ми можемо зробити для майбутнього України", – сказав Рау.

Цього тижня канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що підтримує розширення ЄС шляхом приєднання шести країн західних Балкан та України, Молдови й Грузії.

23 червня всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку. До кінця 2024 року Україна планує повністю бути готовою до вступу в ЄС, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Стратегічний курс України на членство в ЄС і НАТО закріплений у Конституції. Більшість українців за вступ України до НАТО і ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Польща: Україна має стати членом ЄС за кілька років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути