Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2007 13:00

Польща стурбована тиском "Газпрому" на Україну - Gazeta Wyborcza

Міністр закордонних справ Польщі Анна Фотига знову заявила про стурбованість Варшави російсько-німецьким проектом побудови Північноєвропейського газопроводу в обхід Польщі та України.

При цьому вона наголосила, що Росія перетворила свої енергетичні ресурси на інструмент тиску на країни, які раніше входили до складу Радянського Союзу, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Тим часом польська Gazeta Wyborcza у статті "Газпром" лякає Європу Україною" нагадує про подібні ситуації у минулому, коли "Газпром" заявляв про заборгованість України одразу після "помаранчевої революції", або ж останній конфлікт між Білоруссю та "Газпромом".

Польське видання також ставить чергову газову суперечку між Києвом та Москвою у європейський контекст:

"Розпочинаючи черговий газовий конфлікт з Україною, "Газпром" може поставити своїх європейських партнерів перед вибором – якщо вони хочуть стабільних поставок енергоносіїв з Росії, то вони мають або змусити новий уряд у Києві віддати свої газові магістралі, або за будь-яку ціну забезпечити будівництво морських газопроводів".

А поки що "Газпром" розпочав експлуатацію газопроводу Суджа-Корєнєво-Глушково, який дозволить постачати газ до Курської області, оминаючи територію України. Раніше російський газ потрапляв до цього регіону через український відрізок газопроводу "Дружба".

Минулого року "Газпром" побудував аналогічну гілку, яка дозволяє постачати газ напряму до Ростовської області.

Зараз ви читаєте новину «Польща стурбована тиском "Газпрому" на Україну - Gazeta Wyborcza». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути