Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2015 20:52

Польща не приймає сирійських біженців через українських мігрантів

Польща не приймає сирійських біженців через українських мігрантів
Фото: meest-online.com

Новий міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не має можливості приймати велику кількість біженців з мусульманських країн через те, що в країні перебуває багато мігрантів з України.

Про це він розповів в інтервʼю російському виданню "Газета.Ru".

Відповідаючи на питання щодо міграційної кризи у Європі він, зокрема, розповів, що Польща на сьогодні вже прийняла сотні тисяч мігрантів з України.

"За деякими оцінками, на території Польщі проживає зараз мільйон українців, більшість з них працює, звісно, нелегально. І це свого роду неформальна допомога, яку ми надаємо українцям", – сказав міністр.

Тому, за словами Ващиковського, Захід має памʼятати "що ми вже надали житло мільйону українців зі сходу".

Окрім того, польський міністр підкреслив, що Польща має обмежені можливості щодо прийому мігрантів через те, що з самої Польщі два мільйони людей мігрувало в країни Західної Європи на заробітки.

"А в самій Польщі 1,5 млн поляків — безробітні. Тому у нас немає можливості прийняти у себе нових мігрантів і запропонувати роботу, яка дозволила б їм вижити", – додав він.

Проте Ващиковський наголосив, що його країна буде поважати право на політичний притулок кожного, хто є жертвою війни або політичним в'язнем.

Зараз ви читаєте новину «Польща не приймає сирійських біженців через українських мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути