понеділок, 08 лютого 2010 05:20

Польща готова дружити з Януковичем-президентом (ФОТО)

Польські політики стверджують, що незалежно від того, хто переможе на виборах, Польща повинна підтримувати добрі відносини з Україною, пишуть Wiadomosci.

На думку голови Бюро національної безпеки Олександра Шжигли, позитивним сигналом для України є те, що вибори пройшли в мирній і демократичній обстановці. Політик зазначив, що це контрастує з виборами п"ятирічної давності, які "супроводжувалися великим нервуванням".

Схожу думку висловив і представник уряду Поль Грас. Він також додав, що Польща підтримає Україну на шляху інтеграції в європейські структури. Грас сподівається, що вибори покладуть кінець періоду невизначеності і політичної розділеності в Україні.

Віце-маршал польського Сейму Єжи Шмадзинський зазначив, що якщо вибори будуть справедливими і ніхто не буде оскаржувати результати, Польща співпрацюватиме з тим, кого обере український народ.

Голова польської партії PSL Станіслав Зеліховський сказав, що ви не покладає великі надії на зміни в Україні, але впевнений, що Польша поважатиме вибір України і працюватиме з новим президентом. Політик з Селянської партії переконаний, що майбутнє України пов"язано з Заходом, а не з Росією, тому треба встановити хороші відносини з новою владою в Києві.

На закордонній виборчій дільниці N72, розташованій у приміщенні Посольства України у Республіці Польщі проголосувало 1002 українця. Це майже вдвічі більше, ніж під час першого туру виборів.

Роботу виборча дільниця завершила о 20:00 за місцевим часом. Близько 23:30 документи з мокрими печатками були запаковані до спеціальних скриньок і підготовлені для пересилки дипломатичною поштою до ЦВК.

За Юлію Тимошенко у Варшаві віддало голоси 841 (84%) виборців, за Віктора Януковича – 101 (10%). Не підтримали жодного кандидата 53 (5%) українця, а 7 бюлетнів визнано недійсними.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Польща готова дружити з Януковичем-президентом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути