вівторок, 19 листопада 2019 21:58

Полковнику армії США пропонували очолити міністерство оборони України

Полковнику армії США пропонували очолити міністерство оборони України
Данилюк пропонував Віндману стати міністром. Фото: Укрінформ

Провідному спеціалісту по Україні в Раді національної безпеки США Олександру Віндману тричі пропонували очолити Міністерство оборони України.

Про це він заявив під час публічних слухань в Конгресі в рамках розслідування щодо імпічменту президента США Дональда Трампа, передає NBC News.

Пропозиції надходили від екс-секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Данилюка. Віндман відмовився.

"Я американець. Я негайно відхилив ці пропозиції", - сказав Віндман. Про це він проінформував своє начальство та контррозвідувальні органи.

Пропозицію очолити міністерство Віндман назвав комічною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп може опублікувати ще одну стенограму розмови із Зеленським

Полковник армії США Олександр Віндман народився в Києві. Коли йому було три роки, він разом зі своєю родиною виїхав до США. Там зробив військову кар'єру. Під час служби в Іраку отримав бойове поранення.

Конгресмени США опублікували стенограми свідчень, даних провідним експертом з питань України Ради національної безпеки США Олександром Віндманом і колишнім радником президента США Дональда Трампа щодо Росії й України Фіоною Гілл. За свідченнями Віндмана, Трамп вимагав від Зеленського відкрити розслідування щодо сина свого потенційного конкурента на виборах Джо Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Полковнику армії США пропонували очолити міністерство оборони України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути