Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2006 18:16

Полковника Литвиненка можуть поховати на мусульманському кладовищі

Померлий від отруєння в Лондоні екс-полковник ФСБ Олександр Литвиненко "нещодавно прийняв іслам". З таким несподіваним твердженням виступив один із сайтів чеченських сепаратистів. У заяві мовиться, що перед смертю над російським полковником здійснили "всі мусульманські обряди", а спеціально запрошений мулла прочитав над вмираючим спеціальну молитву - суру "Ясин".

Сепаратисти також стверджують, що Литвиненко буде похований "на мусульманському кладовищі, з дотриманням всіх належних ритуалів". Крім того у заяві говориться, що Литвиненко "просив передати моджахедам Чечні і Кавказу, щоб вони вважали його своїм братом по зброї і просив Всевишнього Аллаха удостоїти його честі шахіда".

В ісламі померлого прийнято ховати протягом доби після його смерті. Крім того, ісламська традиція забороняє передачу тіла померлого для досліджень і вилучення у нього органів. Тим часом британські медики мають намір провести розтин тіла Литвиненка, щоб встановити причину його смерті.

На цьому ж сайті також обнародувана заява сім"ї убитого російськими спецслужбами в березні 2005 року лідера чеченських сепаратистів Аслана Масхадова.

У ній сепаратисти називають Литвиненка "дійсним сином, патріотом своєї батьківщини, а також Чеченської Республіки Ічкерія". Він віддав своє життя "заради правди і мужньо боровся з найбільшою і підступною мафією КДБ-ФСБ", йдеться у заяві.

Сім"я Масхадова також просить керівництво так званої Чеченської республіки Ічкерія нагородити Литвиненка вищою нагородою Ічкерії - "за його заслуги перед нашою батьківщиною".

Колишній офіцер ФСБ Росії Олександр Литвиненко помер у четвер, 23 листопада, увечері в лондонській лікарні University College Hospital.

У передсмертній записці він звинуватив у своїй смерті президента Росії Володимира Путіна, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Полковника Литвиненка можуть поховати на мусульманському кладовищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути