четвер, 27 вересня 2012 14:05

Політолог запідозрив, що влада фальшує рейтинги, щоб посварити Кличка з "Батьківщиною"

Політолог запідозрив, що влада фальшує рейтинги, щоб посварити Кличка з "Батьківщиною"
Володимир Фесенко каже, що опозиції не вигідно фальшувати власні рейтинги. Фото: topicnews.net

Фальшивими соціологічними дослідженнями намагаються викликати протистояння між Об'єднаною опозицією та партією Віталія Кличка "УДАР".

Про це на прес-конференції у Києві сказав політолог Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шанси подолати 5–відсотковий бар'єр у "Нашої України" є - Карасьов

Він наголосив, що останні сумнівні рейтинги оприлюднені у багатьої ЗМІ, свідчать про те, що партія влади намагається зіштовхнути дві опозиційні сили.

"На жаль, відбувається маніпуляція з рейтингами. Через які намагаються зіштовхнути Об'єднану опозицію і УДАР, фіксуючи ніби те, що УДАР випереджає за рейтингами опозицію. Те, що намагаються знизити рейтинг Об'єднаної опозиції - це очевидно. Але те, що УДАР випереджає "Батьківщину", не впевнений. В "УДАР", звісно, рейтинги зростають, але не на стільки", - підкреслив політолог.

Фесенко переконаний, що такі маніпуляції вигідні саме іншій силі і скоріш за все, за цим стоїть Партія регіонів.

"Кому це вигідно? Не впевнений, що "УДАРу", скоріше, це вигідно їхньому головному конкуренту, який таким чином, намагається занизити рейтинг Об'єднаної опозиції, зіштовхнути дві опозиційні сили між собою і спровокувати між ними війну. Не виключено - що це також є спробою дискредитувати "УДАР", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціолог зізнався, що по телевізору показують лише "правильні" рейтинги

Водночас, він наголосив, що технологію фальшивих рейтингів, використовували завжди різні політичні сили. В тому числі і ті, які зараз в опозиції.

"Вплив таких рейтингів досить відносний. Але був такий приклад, коли одна з нинішніх опозиційних сил за місяць до виборів запускала завищені рейтинги і це жодного відношення до соціології не мало. А потім на виході в результаті  впливу на громадську думку, рейтинги дійсно зростали. Але насправді це був інструмент впливу", - підкреслив він.

Фесенко також додав, що зараз технологія фальшивих соціологічних досліджень буде активно використовуватися саме на мажоритарних округах.

Зараз ви читаєте новину «Політолог запідозрив, що влада фальшує рейтинги, щоб посварити Кличка з "Батьківщиною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути