вівторок, 27 серпня 2013 12:32

Політолог вважає радника Путіна "злим слідчим" та маніпулятором

Політолог вважає радника Путіна "злим слідчим" та маніпулятором
Володимир Фесенко. Фото: www.news24ua.com

Заява радника президента Росії Сергія Глазьєва про те, що у разі підписання Україною Угоди про асоціацію вона перестає бути для росіян стратегічним партнером, є змістовно-некоректною.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

За його словами, Глазьєв виконує по відношенню до України роль "злого слідчого" — постійно погрожує санкціями.

"Україна не вступає в Євросоюз в наслідок підписання Угоди про асоціацію. Йдеться лише про часткову інтеграцію. Навіть якщо б ми вступили у ЄС, то треба не забувати, що всі його члени зберігають суверенність. Так, вони обмежують свій суверенітет та віддають його частину, але залишаються суб'єктами міжнародного права. Якщо Глазьєв таке говорить, він демонструє свою некомпетентність або вводить в оману людей. За його логікою втрачають суб'єктність і члени Митного союзу. Тоді яка різниця?!", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмова від асоціації з ЄС означатиме третю серйозну помилку Януковича

Фесенко вважає, що радник Путіна маніпулює поняттями.

"Заяви про те, що Україна перестане бути стратегічним партнером Росії, є достатньо радикальними. Якщо це буде їхня офіційна позиція, слід ставити питання про перегляд низки міждержавних угод. Стан стратегічного партнерства зафіксований у Великому договорі між Україною та Росією, у Харківських угодах. Коли Росія одноосібно буде відмовлятися від таких домовленостей, ми змушені будемо також їх переглядати включно із умовами перебування Російського Флоту на території України. Про це треба пам'ятати", - зауважив політолог.

Він зазначив, що у разі підписання Україною асоціації на певний період відбудеться охолодження стосунків із Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий конгрес українців просить Європарламент засудити тиск Росії

"Це може бути декілька місяців чи період до президентських виборів. Тим більше, можуть бути різні форми охолодження. Ігор Шувалов сказав, що може відбутися посилення митного режиму для українських товарів - те, що ми бачили в серпні, але в більш масштабних формах. Таке може бути. Якщо переводити це в довготривалу фазу, неминучими можуть бути наслідки і для Російської Федерації. Це не означає, що всі стосунки припиняються і між нами починається холодна війна. Вибір на її користь був би найгіршим сценарієм не тільки для України, але й для Росії. Для двох сусідніх держав не вигідно знаходитися у ситуації взаємних обмежень та штучної війни. Треба жити нормально і торгувати між собою", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Політолог вважає радника Путіна "злим слідчим" та маніпулятором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути