Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 20:23

Політолог розповів, як санкції вплинули на Росію

Політолог розповів, як санкції вплинули на Росію
Російська економіка втратила 350 мільярдів доларів через санкції. Фото: AFP

Санкції Європейського Союзу проти Росії обмежують її можливості в оборонній сфері і видобутку енергоносіїв.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Тарас Березовець. Та прокоментував продовження Євросоюзом на півроку санкцій проти Росії.

"Санкції, в першу чергу, полягають в обмеженні постачання на територію Росії високотехнологічного обладнання. Отже - і їх можливості в оборонній сфері, видобуванні газу та нафти. Росія не має своїх технологій саме для видобування палива. Раніше це було в основному німецьке обладнання, до якого зараз росіяни не мають доступу. А нафта і газ є однією з ключових статей наповнення їх бюджету", - зазначає експерт.

"Через обмеження для банківської системи, російські банки зараз не мають доступу до міжнародного капіталу. Також у Росію менше почали вкладатися закордонні інвестори. Європейський ринок переорієнтувався. І в сенсі імпорту, і в сенсі експорту" - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія пообіцяла боротися з санкціями, на які їй байдуже

$350 млрд втратила російська економіка через санкції, за даними російського агентства РБК, нагадує Тарас Березовець.

На думку політолога, подальшими кроками в посиленні санкцій може бути відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та платежів SWIFT і персональні санкції проти оточення Володимира Путіна.

14 грудня ЄС продовжив санкції проти РФ на півроку.

ЄС запровадив економічні санкції проти РФ вперше 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії в Україні. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення.

19 березня 2015 року тривалість санкцій зв'язали з повним виконанням Мінських угод, які повинні були бути виконані до 31 грудня 2015 року.

Оскільки цього не сталося, і з огляду на те, що Мінські угоди як і раніше не були повністю виконані, ЄС регулярно подовжував дію санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, як санкції вплинули на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути