вівторок, 07 травня 2013 14:17

Політолог пояснив, навіщо Кличку кримінальна справа проти Азарова

Політолог пояснив, навіщо Кличку кримінальна справа проти Азарова
Володимир Цибулько переконаний, що Кличко хоче показати свою опозиційність. Фото: telegraf.com.ua

Лідеру УДАРу Віталію Кличку потрібно підтвердити свою опозиційність.

Так Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував звернення нардепа до МВС щодо відкриття кримінального провадження проти Миколи Азарова.

"Не голосування Кличка за відставку уряду буде провисати. Але тепер у будь-який момент він може сказати: Так я ж проти уряду, бо організовую такі позови до МВС. Насправді це фактично операція прикриття Кличка, аніж реальна атака на Азарова. Основною помилкою УДАРу є те, що цей позов є виключно піартехнологічним. Його ніхто не сприймає, як боротьбу за встановлення істини. Все це виглядає як політтехнологія", - пояснив він.

На думку експерта, основна помилка Кабміну в цьому питання полягає в тому, що досі чітко не регламентована присутність нардепів на засіданнях уряду.

"Треба було б створити своєрідну матрицю відвідання засідань депутатами - скільки їх має бути, який розподіл по фракціях. Тому що Кабмін не гумовий, аби вся Верховна Рада туди приходила. А певні правила поведінки вирішили б цю ситуацію. Той конфлікт як раз і може бути приводом для їх створення та впровадження", - зазначив Цибулько.

За словами політолога, навіть якщо і буде відкрито провадження проти Азарова, то воно буде використано у боротьбі однієї провладної групи проти іншої.

"З'їдати" зараз Азарова означає позбуватися номера один партійного списку. Таким чином треба визнати помилку Партії регіонів під час виборів. Нинішній прем'єр може піти тільки тоді, коли його діяльність на посаді буде реально загрожувати перспективі партії. Зараз поки він працює на її перспективу. Треба не забувати, що Азаров - лідер партії. Вона в першу чергу буде визначати, що робити. У разі необхідності знайде спосіб, як цю справу повернути собі на інтерес", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив, навіщо Кличку кримінальна справа проти Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути