четвер, 05 вересня 2013 19:02

Політолог: повторні вибори не будуть занадто чорними

Політолог: повторні вибори не будуть занадто чорними
Кость Бондаренко.Фото: polemika.com.ua

Політолог Кость Бондаренко не виключає, що повторні вибори пройдуть не в п'яти, а у восьми округах. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

За словами експерта, Рада може ще проголосувати за призначення виборів в округах Павла Балоги та Олександра Домбровського. "Крім того, зараз в суді знаходиться справа Ігоря Маркова. Якщо приймуть рішення про позбавлення його мандату, то на його окрузі вибори можуть бути призначені також на 15 грудня", - зазначив Бондаренко.

Політолог вважає, що із прийняттям рішенням про призначення виборів в п'яти проблемних округах тягнули, бо парламент тривалий час не працював. "Була безкомпромісна боротьба двох сторін. Ніхто не йшов на поступки. Ні у влади, ні у опозиції раніше не було бажання починати цю гру із виборами. Вони розуміли: у них не достатньо сил, аби провести своїх людей", - наголосив він.

Експерт пояснив, що опозиція наполягала на проведенні виборів до саміту Україна-ЄС у Вільнюсі, аби подати неузгодженості під час процесу голосування та підрахунку результатів як системні правопорушення. "Цим можна було ще раз вдарити по владі. Після того, як дістала сигнал від Брюсселю, що там без розуміння ставляться до такої тактики, опозиція пішла на компроміс. Вона чудово розуміє, що ці вибори для неї не роблять погоди. Для влади вони будуть теж не суттєвими. Бо всі розстановки в парламенті вже відбулися. Цих п'ять депутатів не є якимись вирішальними", - зауважив політолог.

Бондаренко підкреслив, що ці вибори не будуть занадто дражливими та чорними. "Матимуть специфіку в залежності від регіону, де проходитимуть. Наприклад, в Києві боротьба йтиме більш жорстко через наявність фінансових ресурсів. Зараз поки невідомо, хто буде балотуватися. У мене є інформація, що значна частина тих, хто йшов у 2012 році, цього разу відмовляться. Хтось розчарувався, у когось не вистачає терпіння, інші не мають грошей або вирішили, що досить. Може бути й таке, що результати виборів знову не визнають. Все залежатиме від того, хто і як працюватиме", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: повторні вибори не будуть занадто чорними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути