середа, 28 серпня 2013 21:31

"Ніяких підстав нас вважати проблемними округами не бачу", - невизнані опозиційні кандидати хочуть перевиборів у листопаді

"Ніяких підстав нас вважати проблемними округами не бачу", - невизнані опозиційні кандидати хочуть перевиборів у листопаді
Фото: Анна Полішук

Сьогодні в Черксах зібралися невизнані кандидати з проблемних округів на перс-конференцію для того, щоб обговорити можливість перевиборів у листопаді. Були присутні Микола Булатецький з черкаського 194 округу, Леонід Даценко — 197 та Аркадій Корнацький, який переміг на округові Миколаївщини в місті Первомайську. Представників Юрія Левченка з київського 223 округу та Віктора Романюка кандидата обухівського 94 не було.

28 серпня минуло 10 місяців від дати проведення виборів до Верховної Ради.

"Влада сказала, що це проблемні округи, ми розуміємо чому вони є такими для неї, бо там виграли опозиціонери. Я думаю, що за такий термін можна було винести якесь рішення. Ніякої відповіді ЦВК і підстав нас вважати проблемними округами не бачу. Я вважаю, що ми чесно за Конституцією виграли ці вибори, це визнано первинними документами і протоколами, - заявив Леонід Даценко, невизнаний переможець виборів на 197 окрузі. - Ми враховуючи таку ситуацію погодилися на перевибори і ще тоді, хотіли щоб вони були проведені якнайшвидше. Тепер будемо наполягати через європейські суди, щоб вибори призначили на середину листопаду. Опозицією вже заплановано ряд публічних акцій з метою перевиборів".

Опозиціонери впевнені, вся ситуація, що складається з кожним із невизнаних опозиційних кандидатів з проблемних округів відбувається за чітко спланованим сценарієм владних структур.

"18 червня на моє підприємсвто напали зі страшною зброєю це залізні сокири із заточеними кінцями, гострі леза бритви та арматура. Напади на моє підприємство не припиняються, останній був учора. Ці атаки постійно варіюються, вони здійснюються за допомогою окремих кримінальних елементів як це було у червні, але здебільшого вони відбуваються за сприяння сил правоохоронних органів, державних виконавців, суддів. За підрахунками, ми маємо близько 50 кримінальних справ, які порушені проти працівників агрофірми. Наприклад за знищення пам'ятки археології, якого давно вже немає або за захоплення земельних ділянок, яких формально не існує. На всіх вішають кримінальну справу. Судовий виконавець не йде вручати повідомлення генеральному деректору, а біжить до комбайнера в поле і стає поперек комбайна", - коментує Аркадій Корнацький, невизнаний переможець виборів на Миколаївщині.

Утім сам Корнацький говорить про те, що терпіння його працівників на межі, влада спеціально створює скандальну ситуацію.

"Є Корнацький, є проблема, нема Корнацького нема проблеми, - це все сценарій влади.

Так само й Віктор Романюк перебуває у Італії не з доброї волі", - говорить Микола Булатецький невизнаний переможець виборів на 194 окрузі.

Нагадаємо, що Верховна Рада досі не призначила виборів у п'яти проблемних округах. Опозиція хоче, щоб вони були проведені у середині листопада, а влада – у грудні, після підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Зараз ви читаєте новину «"Ніяких підстав нас вважати проблемними округами не бачу", - невизнані опозиційні кандидати хочуть перевиборів у листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути