Ексклюзиви
четвер, 17 серпня 2017 13:25

Політолог оцінив шанси Порошенка на другий термін

Політолог оцінив шанси Порошенка на другий термін
Порошенко має небагато шансів виграти наступні вибори. Фото: inforesist.org

Президент Петро Порошенко використовуватиме будь-які технології, щоб втриматися за владу. Адже його шанси виграти на наступних виборах – мінімальні.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Олександр Кочетков.

"Щоб перемогти, Порошенку потрібно повністю оновитися, продемонструвати результати у боротьбі з корупцією, провести структурні реформи та займатися військовим замовленням. Хоча це мав зробити ще спочатку. Тепер відчуває, що народної любові у нього немає. Тому використовуватиме політичні технології. Якщо опитування покажуть, що має більше шансів обратися достроково – шукатиме для цього можливості. У передвиборчій кампанії використовуватиме безвіз як один зі своїх успіхів", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко витратив на робочі поїздки 2,4 млн грн з бюджету

"Основний конкурент Порошенка на виборах – це Юлія Тимошенко. Має достатній рейтинг, щоб вийти у другий тур. Тому він намагатиметься її дискредитувати. Так само, як і Саакашвілі, якого позбавив громадянства. У команді президента також розглядають варіант другого туру з Олегом Ляшком. Така технологія була використана для Кучми, коли вивели Симоненка, який точно програвав (1991 року на виборах президента у другому турі за Кучму проголосували 56% виборців, а за Петра Симоненка – 38%. – Gazeta.ua). Хоча і сам Ляшко може вийти у другий тур і перемогти. Можемо опинитися в ситуації, що вибиратимемо між гіршим і найгіршим кандидатом".

Стало відомо, що Петро Порошенко готується до виборів на переобрання. Восени має оголосити курс на вступ до ЄС. План подачі заявки на членство Порошенко озвучив на нараді в АП.

Президент працює зі своїм політтехнологом і народним депутатом з БПП Ігорем Гринівим. За його стратегією Порошенку пропонують частково передати президентські повноваження парламенту. Зокрема, функцію призначення голів ОДА доручити депутатам. За собою голова держави залишить вплив на МЗС та силовий блок в уряді.

За ідеєю Гриніва, Верховна Рада має стати двопалатною. Верхня палата – 150 мажоритарників, нижня – 300 списочників.

У команді Порошенка також розглядають ідею варіанту другого туру з лідером "радикалів" Олегом Ляшком.

Петро Порошенко став президентом України у червні 2014 року. На виборах 25 травня за нього проголосували 54,7% виборців.

За даними ЗМІ, соціологія Адміністрацї президента за березень показує: за Порошенка проголосували б 13,2% виборців серед тих, хто визначився з кандидатом і планує взяти участь у виборах.

Зараз ви читаєте новину «Політолог оцінив шанси Порошенка на другий термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути