середа, 11 липня 2012 18:11

Політолог не радить "Собору" йти на парламентські вибори

Політолог не радить "Собору" йти на парламентські вибори
Віталій Бала каже, що поки "Собор" не прохідний. Фото: obozrevatel.com

На парламентські вибори політичним силам на базі партії "Українська платформа "Собор" не треба йти ні в якому разі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Агентства моделювання ситуацій  Віталій Бала, коментуючи створення нової політичної сили на базі партії "Українська платформа "Собор".

"Жебрівський та Огризко  так відстоюють певні свої ідеологічні переконання. Питання тільки в тому, наскільки вони зможуть ці всі свої переконання, своє бачення, ідеологію втілити в конкретний політичний проект, який  мав би інструментарій для того, щоб бути впливовим. Треба дивитися, що буде після виборів: чи життєздатне це політичне об'єднання, чи дійсно вони хочуть працювати на перспективу.  Якщо це робиться під виборчу кампанію, то це може тим чи іншим чином зашкодити об'єднаній опозиції. Але враховуючи те, що сам Жебрівський є кандидатом від об'єднаної опозиції в Житомирській області, думаю, таке навряд чи відбудеться. Якщо не буде конкуренції, а буде узгодження дій з об'єднаною опозицією, що вони йдуть у одному напрямку, тоді можна говорити про певні позитивні кроки. Час покаже", - сказав політолог.

"Собору" потрібно визначитися, чи зможуть вони дійсно відобразити інтереси певних груп виборців.

"Невідомо ще чи  вони дійсно хочуть мати політичну силу, яка представляє тих громадян, які не зовсім відображені  в партіях "Батьківщина", "Фронт змін" чи "Свобода". Є ще громадяни, які мають трохи інше бачення, наприклад, націонал-демократичні сили, які були представлені в свій час "народним рухом", який потім роздрібнився. Якщо зможуть об'єднати цих людей, щоб у нас була така чесна "правиця" в політичному сенсі цього слова, це буде великий плюс", - додав він.

Водночас, Бала має сумніви що до того, чи пройде така політична сила у майбутній парламент.

"Якщо після виборів буде функціювати ця політична сила для того, щоб бути представленою і в органах місцевого самоврядування і представляти громадян, це позитивний крок. Безумовно, на парламентські вибори їм не треба йти ні в якому разі. До гадалки ходити не потрібно, що не пройдуть. Їм треба просто узгоджувати із об'єднаною опозицією, бажано із "Ударом", можливо,  із "Свободою" кандидатури представників, які можуть стати народними депутатами і є прохідними. Якщо в цьому сенсі буде відбуватися їхня діяльність, то це плюс для опонентів влади", - додав Бала.

Зараз ви читаєте новину «Політолог не радить "Собору" йти на парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути