пʼятниця, 12 червня 2020 11:06

Політолог Гладких назвав Тищенка незалежним від олігархів претендентом на мерство

Політолог Гладких назвав Тищенка незалежним від олігархів претендентом на мерство
Фото: ukranews.com

За наявності залежних від олігархів кандидатів на посаду міського голови Києва більше шансів перемогти на виборах має нейтральний кандидат. Серед тих, хто вже заявили про готовність йти на вибори мера Києва, таким кандидатом можна вважати народного депутата від "Слуги народу" Миколу Тищенка. Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Еспрессо" політичний експерт Валентин Гладких.

"Фаворитом, на мій погляд, сьогодні є Кличко. І явної альтернативи йому немає. А це означає, що в принципі поборотися за це може будь-хто. В цьому разі Тищенко нічим не кращий і нічим не гірший за інших опонентів. Хоча, якщо порівнювати його з Дубінським, який чітко асоціюється з Коломойським, то, напевно, в Тищенка як у киянина більше шансів у цій перспективі", - заявив Валентин Гладких.

Зокрема, політичні експерти виділяють народного депутата від "Слуги народу" Миколу Тищенка як такого, який рівновіддалений від більшості олігархічних бізнес-груп. Тищенка називають частиною команди президента Володимира Зеленського.

Раніше ВГО "Передові правові ініціативи" провело опитування жителів Києва щодо електоральних симпатій до потенційних кандидатів на посаду київського міського голови. Станом на травень 2020 р., єдиним кандидатом від партії "Слуга народу", який може скласти конкуренцію чинному меру Києва Кличку, є народний депутат Микола Тищенко. У разі висунення від партії Зеленського "Слуга народу" Миколи Тищенка за його кандидатуру готові проголосувати 18,3% виборців Києва. За чинного мера Віталія Кличка в такому разі проголосують 34,37%.

Народні депутати фракції "Слуга народу" звернулися до президента Зеленського з проханням провести праймеріз на висунення кандидата в мери Києва. Член фракції Олександр Качура у своєму Telegram-каналі опублікував звернення депутатів.

"Усе частіше в засобах масової інформації з'являються повідомлення про те, що проти нинішніх голів міст, а серед них і проти київського міського голови Віталія Кличка, від політичної партії "Слуга народу" планують кулуарно висунути "технічних" кандидатів, які не матимуть шансів на перемогу в місцевих виборах. Для запобігання будь-яким звинуваченням проти партії "Слуга народу", зокрема, у фальсифікації, маніпуляції і домовленості з корумпованими елітами, вважаємо за необхідне забезпечити проведення політичною партією "Слуга народу" об'єктивних внутрішньопартійних виборів (праймеріз)", - сказано в заяві депутатів від "Слуги народу".

Зараз ви читаєте новину «Політолог Гладких назвав Тищенка незалежним від олігархів претендентом на мерство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути