вівторок, 22 листопада 2022 10:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Політики РФ розродилися новими фейками та провокаціями

Політики РФ розродилися новими фейками та провокаціями
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 22 листопада.

Прокремлівські медіа поширюють черговий фейк із посиланням на "колишнього військовослужбовця" Збройних сил України, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Якби Росія не розпочала (так звану. – Gazeta.ua) спеціальну воєнну операцію з денацифікації України, ЗСУ та війська НАТО атакували б не лише на Донбасі, а й на всьому російському кордоні", – дезінформують ЗМІ РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломати РФ "спотворюють реальність" новими фейками про Україну

У посольстві Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки заявили, що колективний Захід не критикує українську владу за її "злочини щодо російських військовополонених, покриваючи злочини Києва. Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

"Вони сприяють зміцненню почуття безкарності неонацистів в Україні. При цьому США перетворюються на сторону конфлікту і заганяють російсько-американські відносини в безвихідь", – брешуть у російському посольстві.

Водночас віцеспікер Ради федерації РФ (верхньої палати парламенту країни-агресорки. – Gazeta.ua) Костянтин Косачов проманіпулював заявою:

"Одержимим політикам на Заході час зрозуміти, що прагнення миру та припинення кровопролиття і бажання ще більше наситити Україну зброєю – це взаємовиключні дії. Це однозначно не те, що наблизить переговори".

Раніше Косачов заявляв, що слова посла України в Сполучених Штатах Америки Оксани Маркарової про "природно властиву" росіянам жорстокість є проявом нацизму. Це також маніпуляція, попереджають в РНБО.




Зараз ви читаєте новину «Політики РФ розродилися новими фейками та провокаціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути