вівторок, 21 серпня 2012 16:37

Політика запозичень втягує Україну у дефолт – Ющенко

Політика запозичень втягує Україну у дефолт – Ющенко
Віктор Ющенко. Фото: lenta.ru

Україна опинилася на 4 місці у списку переддефолтних країн.

Про це заявив Голова партії "Наша Україна", третій Президент України Віктор Ющенко.

"Щоб ми не говорили про темпи зростання, про дефіцити, перед Україною піднята жовта карточка, яка говорить про великі проблеми у нашій економіці", - повідомив він.

Ющенко зазначив, що виходити із зони загрози національній економіці потрібно в першу чергу шляхом зміни політичного курсу країни та нормалізації взаємовідносин влади із бізнесом.

"В економіці дуже тісний причинно-наслідковий зв'язок. Дуже часто економіку називають лінійною наукою, бо вона, як правило, говорить про критичний набір дій, які треба зробити, щоб уникнути того чи іншого негативного наслідку. Якщо ви знаєте, як мобілізувати інвестиції в національну економіку, починаючи від вкладів населення і закінчуючи іноземними інвестиціями, ви вже знаєте, як соціальну сферу підняти на вищий щабель соціальних рішень, підняти пенсію, зарплату", - розповів Ющенко.

За словами лідера "Нашої України", за останні 11 місяців з України пішло 5 мільярдів інвестицій, а прийшло наполовину менше, ніж 3 чи 4 роки тому.

"Це явний сигнал і пропозиція до влади: розберіться у своїх негараздах, ви проводите дефектну політику, яку бізнес не може зрозуміти. Мені здається, що найскладнішою темою буде обслуговування боргів. Іспанія бере борги під 2,5% - це серйозна загроза, а Україна під 28% брала гроші у борг ще 2 роки тому. Це була сформована колосальна загроза для стабільності фінансів", - сказав Ющенко.

За його даними, за останні 11 місяців валютні резерви Національного банку вперше стали меншими, ніж сумарний обсяг державних боргів і боргів Національного банку.

"Політики витрачають не свої гроші, тому маніпулюють політично, втягуючи Україну у провалля", - пояснив Ющенко.

При цьому він наголосив на тому, що лише від дій уряду залежить, чи "вийде Україна із переддефолтного стану з честю, чи застрягне у ньому остаточно".

Зараз ви читаєте новину «Політика запозичень втягує Україну у дефолт – Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути