понеділок, 05 листопада 2018 15:00

Політичний досвід Безсмертного може здивувати електоральним результатом - експерт

Політичний досвід Безсмертного може здивувати електоральним результатом - експерт
Політичний аналітик Кирило Молчанов вважає Романа Безсмертного повноцінним опонентом таких важковаговиків у політиці, як Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. Фото: Радіо Свобода

Політичний досвід Романа Безсмертного може здивувати електоральним результатом. Про це заявив політичний аналітик Кирило Молчанов, коментуючи перспективи кандидатів в президенти.

За його словами, на тлі популярних, але недосвідчених в політичному плані кандидатів, такі політики, як Тимошенко, Бойко, Порошенко, Безсмертний і Мішель Терещенко зможуть показати результат вище, ніж їх колеги з області шоу-бізнесу. В той час, коли Зеленському та Вакарчуку ще належить довести свою політичну профпридатність.

Соціологія групи "Рейтинг" чітко показує відмінність від політиків популістів, а саме - тих, хто лише багато говорить і обіцяє, їх рейтинг, як правило, залежить від частоти появи на ТБ – каже експерт. – Візьмемо, наприклад, Рабиновича, Ляшка, їх штаб - це телевізор. Та є інші, які ведуть так звану "тиху кампанію". Тобто без пафосу, гучних обіцянок та іншого словесного сміття. Саме ці "тихі" цінні тим, що мають досвід роботи в держструктурах і знають всю систему. А це важливо, тому що вони мають бачення, як цю систему міняти. Політик без досвіду може легко потрапити під вплив тих, хто систему міняти не збирається.

Тому друге місце Зеленського та динаміка Вакарчука насторожують, тому що вони взагалі не розуміють, що таке політика і можуть стати інструментом в руках олігархів – зауважує аналітик. – Отже, досвід і розуміння того, як працюють інститути влади, дуже важливі. Серед тих, хто подібний досвід та розуміння мають - це, звичайно, чинний президент Порошенко, його головна суперниця Тимошенко, і сюди я б теж відніс Романа Безсмертного. Цей політик працював не тільки в держорганах, він брав участь в "мінському процесі" в Тристоронній контактній групі в період 2015-2016 років. Він "з перших уст" знає процес і, як я розумію, вже пропонує рішення, як посилити українську сторону процесу. Тому - він реальний кандидат і може боротися з лідерами – вважає Молчанов.

Вибори президента дуже важливі, тому що наступний президент повинен буде дати відповідь на питання, як завершити війну, як посилити економіку, як захистити бідних і як вести продуктивну міжнародну політику – додав політичний аналітик.

Зараз ви читаєте новину «Політичний досвід Безсмертного може здивувати електоральним результатом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути