вівторок, 05 лютого 2013 11:23

"Покращення" Януковича може призвести до того, що його у другому турі переможе і мавпа - експерт

"Покращення" Януковича може призвести до того, що його у другому турі переможе і мавпа - експерт
Андрій Золотарьов: опозиція вважає, що міжусобиці їй не завадять. Фото: intv.ua

Лідери опозиції навряд чи об'єднаються навколо одного кандидата у президенти. Вони сподіваються, що міжусобиці їм не завадять, тому спокійно сидять на печерських пагорбах та чекають поки повз пропливе "політичний труп Януковича". Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні правосуддя зараз немає взагалі — Олійник

"Почалося змагання опозиціонерів між собою хто найопозиційніший, хто найбільше заслуговує довіри. Це - змагання та паразитування на залишках політичного капіталу лідерки. Саме це, я додам ще й лист Гриценка на минулому тижні, демарш Кириленка - каже про те, що, не зважаючи на необхідність об'єднання, опозиціонери будують швидше конкуренті стосунки між собою. А це є подарунок для влади", - сказав він.

На думку політолога, у кожного з лідерів є президенстькі амбіції, які завадять досягти згоди щодо єдиного кандидата.

"Основна завада цьому, що у кожного є президентські амбіції, а  за ними є певне оточення навколо лідера, яке завадить будь-якому процесу об'єднання. Фактично, це - гарна ідея і теоретично це  - можливо. Але практично, із врахуванням амбіцій, особистих якостей кожного та їхніх команд, це виявляється нереальним завданням. Всі дуже добре пам'ятають 2004 рік, коли Ющенко домовлявся із Тимошенко, і що з цього вийшло - нічого доброго. Така певна тотальна недовіра одне до одного є на заваді. Одна із властивостей української політики — недовіра громадян до політиків та недовіра політиків один до одного. А нема довіри, не буде ніякої політики. Вони не домовляться. Не можна будувати відносини, якісь довгострокові відносини, якщо немає хоча б кредиту довіри", - вважає Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівець" Левченко вважає, що вже може й не потрапити до парламенту

Політолог вважає, що навіть без домовленостей між опозиціонерами у них є шанси перемогти Віктора Януковича.

"Справа в тому, що ми забуваємо про те, що послідовне "покращення" життя від Віктора Федоровича може довести до того, що Віктора Федоровича у другому турі і мавпа переможе. Кампанія може пройти під гаслом: "Будь-хто, але не Янукович". Вони на це і розраховують, що будуть сидіти на Печерських пагорбах і чекати поки по Дніпру не пропливе політичний труп Януковича. Хоча це - не факт, адже можливості у влади достатньо великі: адміністративна машина, силовий ресурс. Було б самовпевнено на це розраховувати. Але зараз перемагають амбіції. Як між трьома опозиційними силами, так і  всередині середовища опозиції. Пішла гра у групки, знайома нам із часів "нашої України". Відомо до чого це призводить", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «"Покращення" Януковича може призвести до того, що його у другому турі переможе і мавпа - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути