Ексклюзиви
вівторок, 15 червня 2021 21:46

Доки Зеленський обіцяє рівні можливості, його оточення ганяє на номерах без штрафів

Доки Зеленський обіцяє рівні можливості, його оточення ганяє на номерах без штрафів
В Україні будуть рівні правила для всіх, обіцяв Зеленський. Фото: president.gov.ua

Перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір, який заявляє, що є продюсером "Студії "Квартал 95", а в Офісі президента працює поза штатом, їздить на номерах прикриття. Про це повідомили журналісти Bihus.info.

"Є спеціальна категорія громадян - така поважна, елітна, в яких автомобілі обладнані не зовсім справжніми номерами. Така собі вдячність за роботу в Офісі президента", - каже журналіст Денис Бігус.

Ось із ОП виїжджає Audi. Авто спускається на столичне шосе і рухається на виїзд з міста, набираючи швидкість більш як 100 км/год, сказано в сюжеті.

На автівці номери прикриття. А значить, якщо водій на цьому авто порушує правила дорожнього руху, то не отримає штраф. Авто користується помічник президента Шефір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шефір - журналістам: "Имейте совесть. Уберите камеру"

Журналісти нагадують: номера прикриття в Україні використовують обмежене коло осіб. Переважно це працівники правоохоронних органів, які займаються оперативною діяльністю. Або ж працівники Управління державної охорони, які охороняють вищих посадових осіб держави. Жодна посада в Офісі президента не дозволяє таких привілеїв.

16 лютого, борт з українською делегацією на чолі з Зеленським сідає в аеропорті "Бориспіль" після візиту в ОАЕ. Кортеж президента виїжджає ближче другої ночі. Від автівок ледь відстає Mercedes, за яким тягнеться патрульне авто. На Mercedes номери прикриття. Авто користується керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

Це ж авто забирає Єрмака зранку від його будинку. Супроводжує Єрмака сіра Toyota з номерами на черкаській реєстрації. Щоправда, номери на ній теж не справжні, сказано в сюжеті. У базі МВС номерний знак зареєстрований за Mercedes. В УДО відповіли, що охоронців до керівника ОП не представляли.

А тим часом Єрмак, схоже, колекціонує несправжні номери, припускає журналістка Анастасія Усенко. Бо бачили Mercedes на різних номерах і жоден не зареєстрований за жодним транспортним засобом.

Доповнює список клерків Офіса президента, що люблять утаємничувати свої авто, Кирило Тимошенко, заступник керівника ОП.

Ось Тимошенко сідає у свою BMW біля КВЦ "Парковий" під час з'їзду "слуг". І номери на цій авто не зареєстровані за нею. Вони взагалі не зареєстровані за жодним авто.

"Ані Шефіру, ані Єрмаку, ані Тимошенку за законом не передбачені номери прикриття", - каже журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського запитали про відставку Авакова

Також номерами прикриття користується син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександр. Той катається Toyota Land Cruiser, за нею їде другий Toyota Land Cruiser з охороною, на авто не справжні номерні знаки.

Номерами прикриття користується ще одна людина, близька до міністра - Ігор Котвіцький, колишній нардеп, бізнес-партнер родини Авакових і давній друг міністра.

Номери на Volkswagen, яким їздить народний депутат від "Слуги народу" Андрій Клочко, зареєстровані у базах МВС за іншим авто.

Регулярно змінюються номера на Toyota Land Cruiser нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви. Усі номери несправжні, повідомляють у сюжеті.

У вівторок на форумі, присвяченому олігархам, Зеленський заявляв: "Відтепер буде інакше. Усе, що ми хочемо - зрозумілих, прозорих, рівних і спільних правил для всієї України".

Народний депутат Микола Тищенко виявився не єдиним представником президентської партії "Слуга народу", хто ігнорує карантинні обмеження, повідомляли журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Зараз ви читаєте новину «Доки Зеленський обіцяє рівні можливості, його оточення ганяє на номерах без штрафів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути