четвер, 09 січня 2020 14:05

"Поховають усі зміни" – Супрун попередила про реванш "регіоналів" у медицині

Сьогодні почався конкурс на голову Національної служби здоров'я — державного страховика, який гарантує медичні послуги для всіх громадян України. Однак відомство можуть очолити "старі й темні персонажі", які поховають усі зміни.

Про це у Facebook написала колишня очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

"НСЗУ фінансує програму "Доступні ліки", первинну ланку медичної допомоги — укладає договори з лікарнями та сімейними лікарями, спрямовує кошти за лікування кожного пацієнта, а отже забезпечує безкоштовні послуги громадянам у своїх сімейних лікарів, педіатрів і медсестер.

На сьогодні зміни на первинній ланці є найуспішнішою трансформацією в системі охорони здоров'я. З цього року вони мають піти далі та поширитися на вторинну ланку.

Допустити ситуацію, коли її очолить колишній "регіонал" або ж маріонетка олігарха, — допустити загрозу національній безпеці", – нагадує ексчиновник.

  На фото Шипко - третій з права.
На фото Шипко - третій з права.

Серед одіозних кандидатів на голову служби Супрун назвала Андрія Шипка.

"Колишній народний депутат від Партії регіонів.

Голосував за диктаторські закони 16 січня.

Був заступником Юрія Вілкула (батька ексвіцепрем'єр-міністра уряду Азарова – Олександра Вілкула) у Дніпропетровській обласній раді.

Фігурант корупційних розслідувань.

Власник понад мільйона доларів готівкою, розкішного майна та елітних автівок.

Ігор Коломойський називав Шипка найімовірнішим претендентом на посаду міністра охорони здоров'я.

Не голосував за закон "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" і був проти його ухвалення. А тепер хоче очолити інституцію, що є втіленням головних змін, які забезпечує закон", – пише Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На медреформу заклали 72 млрд грн

Іншим одіозним кандидатом вона називає Вадима Арістова.

"Понад рік тому в Інституті серця відбувся скандал. Борис Тодуров улаштував у закладі тренінг, де вчив персонал "правильно поводитися" у випадках, коли до закладу приходять активісти. Це сталося після інциденту з тітушкою Крисіним, який переховувався в дитячому відділенні Інституту серця. А сам тренінг читав саме Вадим Арістов. Це абсолютний нонсенс, що ця особа подається на посаду голови НСЗУ", – зазначає Супрун.

"Як далі відбуватиметься медична реформа в Україні, дуже сильно залежить від результатів цього конкурсу. Адже старі й темні персонажі прагнуть повернутися, щоб поховати всі зміни", – резюмує колишня очільниця МОЗу.

Серед головних пріоритетів державного бюджету на 2020 рік – зарплати вчителям і ліки. Про це заявляла міністр фінансів Оксана Маркарова.

Зараз ви читаєте новину «"Поховають усі зміни" – Супрун попередила про реванш "регіоналів" у медицині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути