понеділок, 30 грудня 2019 15:02

На медреформу заклали 72 млрд грн - Гончарук

На медреформу заклали 72 млрд грн - Гончарук
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук: "Новацією є запровадження моделі "гроші ходять за пацієнтом" і для спеціалізованої медичної допомоги". Фото: mind.ua

Уряд назвав реформу охорони здоров'я - одним з пріоритетних напрямків діяльності у 2020 році.

"У сфері охорони здоров'я уряд визначив амбітні цілі. Для нас важливо, щоб люди отримували якісну та вчасну допомогу у медичних закладах та мали доступ до гарантованих державою медичних послуг", - повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, пише "Урядовий портал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Степанов: керувати медичними установами мають кваліфіковані менеджери

З 1 квітня 2020-го запрацює програма медичних гарантій для населення для всіх видів допомоги: первинної, спеціалізованої, високоспеціалізованої, екстреної, паліативної, медичної реабілітації та реімбурсації ліків. У бюджеті-2020 на це заклали 72 млрд грн. Програму фінансуватимуть через Національну службу здоров'я України.

"Новацією є запровадження моделі "гроші ходять за пацієнтом" і для спеціалізованої медичної допомоги. При таких змінах питань щодо заборгованості зарплати лікарям більше не виникатиме", - пояснив прем'єр.

Послуги за моделлю "гроші йдуть за пацієнтом" у сфері охорони здоров'я почали надавати, коли в о голови МОЗ була Уляна Супрун. У 2020 році всі медичні заклади усіх рівнів планували перевести на модель фінансування Національної служби здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «На медреформу заклали 72 млрд грн - Гончарук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути