четвер, 08 липня 2021 16:07

Погрози французькою і неетична поведінка: НАЗК вимагає звільнити суддю КСУ

Погрози французькою і неетична поведінка: НАЗК вимагає звільнити суддю КСУ
Суддя надіслав лист зі своєї офіційної пошти [email protected]. Фото: "Радіо Свобода"

Комісію з питань етики Конституційного суду просять притягнути Ігоря Сліденка до дисциплінарної відповідальності, звільнивши з посади судді КСУ.

Суддя неодноразово порушував етичні принципи, а тому має бути звільнений, повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції. У НАЗК вказали три причини для звільнення: підготовка суддею рішення КСУ про неконституційність е-декларування в умовах конфлікту інтересів; лист-погроза Сліденка на адресу працівника НАЗК з цитатою з роману Олександра Дюма-батька; заяви судді в ЗМІ, які свідчать про можливе порушення етичних принципів.

"А тепер, - сказав Атос, загортаючись у плащ і надягаючи капелюха, - тепер, коли я вирвав у тебе зуби, гадюко, кусайся, якщо зможеш! Дюма. Три мушкетери. P. S. Тож мерсі, панове, і передайте мій привіт пану Н." - наводить антикорупційний орган переклад листа з французької мови.

Суддя надіслав його зі своєї офіційної пошти [email protected] працівникові агентства, який вручав йому протокол одразу після ухвалення згаданого рішення.

Такі дії судді не мають ознак технічної суддівської помилки. Вони свідчать про його неналежне ставлення до службових обов'язків і містять ознаки дисциплінарного проступку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Затягування пасків" на карантині від Зеленського виявилося пшиком - судді пішли повертати недоотримані гроші

Сліденко два роки не вносив у декларацію інформацію про користування нерухомістю. Він не відображав у деклараціях будинки або квартири у власності, оренді чи користуванні, хоча в частині "місце фактичного проживання" вказував Київ. За законом, декларант повинен показати майно, яким користувався, навіть якщо це була кімната в гуртожитку або тимчасове проживання в родичів. На той момент у декларації судді був лише автомобіль Peugeot 2011 року випуску.

8 жовтня 2020-го Сліденко подав заяву про звільнення. Однак КСУ досі не ухвалив рішення щодо неї.

Зараз ви читаєте новину «Погрози французькою і неетична поведінка: НАЗК вимагає звільнити суддю КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути