середа, 15 грудня 2021 10:34

Подвійні стандарти Зеленського: як президент, міністри зі спецсигналами і маяками та "слуги" порушують ПДР

Подвійні стандарти Зеленського: як президент, міністри зі спецсигналами і маяками та "слуги" порушують ПДР
Журналіст розповів про нерівність перед законом і неоднакові правила для всіх. Фотоколаж: УП

Оточення президента Володимира Зеленського катається на авто зі знаками прикриття, використовує спецсигнали й порушує правила дорожнього руху.

Про це розповів журналіст Михайло Ткач у новому розслідуванні.

7 грудня на сусідній з Офісом президента вул. Круглоуніверситетській Mercedes загородив виїзд із пожежної частини. З арки виїхав позашляховик Toyota Land Cruiser з оперативними номерними знаками або знаками прикриття, який під'їхав до Mercedes. З одного авто в інше пересів бізнесмен Ілля Павлюк. За кілька хвилин після виїзду таємного гостя ОП залишив президент Володимир Зеленський.

Павлюка називають куратором групи депутатів у фракції "Слуга народу", який координує їх в інтересах олігарха Ріната Ахметова і своїх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський плює на закон: журналісти показали низку історій

Використовує спецсигнали близький товариш Зеленського, міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Дружина президента товаришує з дружиною міністра. Чернишов - єдиний з уряду, хто цього року відвідував святкування дня народження Зеленського, єдиний із міністрів, хто приїжджав до президента в державну резиденцію в Карпатах, де святкували ювілей керівника ОП Андрія Єрмака.

Авто міністра журналісти фіксували біля офіса мільярдера, нардепа від ОПЗЖ Ігоря Абрамовича.

Охорона Чернишова використовує Volkswagen з оперативними номерними знаками та увімкненими проблисковими маячками. 15 вересня на авто застосовують звуковий спецсигнал, зупиняють зустрічний рух транспорту і всупереч правилам повертають у бік офіса Абрамовича.

Катається зустрічною смугою, щоб оминути затори в столиці, авто Range Rover, яким користується давній товариш Зеленського, нардеп від "Слуги народу" й керівник Комітету з питань бюджету Юрій Арістов.

Голова президентської фракції Давид Арахамія після відвідин ресторану, щоб не їхати кількасот метрів до розвороту за правилами, на джипі розвертався через подвійну смугу.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков користується Volkswagen, і щоб не стояти в заторі, виїжджає на смугу громадського транспорту.

А 17 листопада кортеж президента із семи авто в Києві після того, як поліція ввімкнула проблискові маяки, виїжджав на зустрічну смугу.

9 грудня, коли Зеленський відвідував захід до 30-ї річниці Української федерації футболу, президентський кортеж з увімкненими маяками вул. Хрещатик на великій швидкості проїхав на зелене світло.

За законом знаки прикриття мають право використовувати спецслужби для проведення операцій.

"Демократична держава не може існувати без звичайної людської рівності. Без рівності тих, хто обіймає будь-які державні посади, і тих, хто їм підпорядковується. Без рівності в гідності й у праві на повагу", - заявляв Зеленський під час інавгурації.

У червні журналісти повідомляли, що перший помічник президента Зеленського Сергій Шефір, який є продюсером "Студії "Квартал 95", їздить на номерах прикриття.

Зараз ви читаєте новину «Подвійні стандарти Зеленського: як президент, міністри зі спецсигналами і маяками та "слуги" порушують ПДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути