Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2022 23:11

Подоляк прокоментував заяву Пєскова про поступки українськими територіями

Подоляк прокоментував заяву Пєскова про поступки українськими територіями
Якщо піти на поступки Росії, то це значить підписати контракт на війну через рік-два, вважає Михайло Подоляк. Фото: Офіс президента

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на заяву речника президента РФ Дмитра Пєскова щодо очікувань поступок українськими територіями.

Ніхто у здоровому глузді на це не погодиться, сказав радник голови ОП в етері "1+1".

"Представники російської політичної еліти демонструють дивне поняття про реальний світ. У Росії – феномен, який ми будемо потім вивчати – це пропаганда впливає на політичну еліту. Тому вони світ бачать через призму пропаганди", — сказав Подоляк.

На його думку, в РФ неадекватно оцінюють свої ж слова та те, що відбувається у світі.

"Безумовно, пан Пєсков трошки дивно зараз, після трьох місяців війни, говорить про те, з чого Російська Федерація починала. Вони починали: "Віддайте нам щось територіально". Все, що стосується територій, це ж і є суть російської війни", – наголосив Подоляк.

Він додав, що російські війська хочуть зайти до України, забрати шматок території, протягом кількох років казати, що відбувається "геноцид якоїсь там неіснуючої народності", та знову забрати наступний шматочок території.

"Тому з ними йти на якісь домовленості про території – це значить, що ми маємо підписати контракт на війну через рік-через два. Коли вони зроблять роботу над помилками, накопичать ще додатково зброї, крилатих ракет, бомб, тяжкої артилерії, компенсують санкції як такі, зможуть напрацювати з якимись країнами технології подвійного призначення і зможуть отримати плати для виготовлення цих самих ракет" – сказав Подоляк.

Тоді росіяни будуть атакувати Україну знову, щоб забрати й центральну частину, додав він.

"Скажіть мені, будь-ласка, хто в здоровому глузді буде на це погоджуватися?" – наголосив Подоляк.

Речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков в ефірі радіо "Маяк" заявив, що Україна має "усвідомити ситуацію де-факто", тобто визнати окупацію українських територій. У Москві досі впевнені, що Київ погодиться на їхні умови.

Українська влада не раз наголошувала, що не піде на територіальні поступки навіть заради припинення війни.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк прокоментував заяву Пєскова про поступки українськими територіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути