неділя, 07 травня 2023 15:22

Подоляк пояснив, чому Пригожин влаштував істерику

Подоляк пояснив, чому Пригожин влаштував істерику
Власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин не має ресурсів. Фото: eastnews.ua

Власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що передасть позиції у Бахмуті найманцям глави Чечні Рамзана Кадирова.

У Росії Пригожина не вважають монополістом на приватні військові послуги, сказав радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Приватні військові компанії створюють Міноборони разом з низкою державних корпорацій, як "Газпром" та "Роснєфть". Ці приватні компанії за допомогою більших фінансових вливань переманюють командирів з "Вагнера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці" нібито отримають необхідну зброю і не будуть відступати з Бахмута – Пригожин

"Пригожин не отримує бюджетне фінансування, не отримує ресурс через Міноборони. Пригожин не отримує прямих комунікацій з Кремлем, бо є абсолютно токсичним", – пояснив Подоляк.

Пригожину заборонили вербувати в'язнів, він не може брати поповнення.

"Що залишається у Пригожина? Він стоїть, оточений "заградотрядами" Міноборони, десантники не дають йому вийти з поля бою. Він на полі бою втрачає щоденно багато своїх людей, не отримує інструментів для ведення війни. А потім, коли він програє в Бахмуті остаточно, скажуть, що він винний у невиконанні плану Путіна по виходу на адмінкордони Донецької і Луганської області. Тому зрозумілі панічні настрої у Пригожина", – підсумував радник.

5 травня Євген Пригожин у листі до керівництва міноборони РФ заявив, що виведе "вагнерівців" з Бахмута з 10 травня.

4 травня Пригожин опублікував відео, в якому показав ряди трупів "вагнерівців". Він обматюкав начальника російського генштабу Валерія Герасимова і міністра оборони Сергія Шойгу за відсутність снарядів у своїх бійців. "Де, с*ка, боєприпаси?", – запитав на відео ватажок "вагнерівців".

Між ПВК "Вагнера" і міноборони Росії вже давно існує напруга. Пригожин скаржиться на "снарядний голод" і нібито заздрість до його успіхів на фронті. "Вагнерівці" ж стали головною штурмовою силою РФ протягом останніх місяців. За даними української сторони, вони несуть "величезні" втрати.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк пояснив, чому Пригожин влаштував істерику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути