Ексклюзиви
середа, 26 березня 2014 15:25

Події на Донеччині засвідчили: не один Ахметов впливає на ПР - політолог

Події на Донеччині засвідчили: не один Ахметов впливає на ПР - політолог

Всередині Партії регіонів не має єдності у питанні лідера.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказала політтехнолог Олеся Яхно.

Експерт нагадала про телевізійне інтерв'ю Сергія Тігіпка.

"Якщо вірити його словам, то сьогодні фактично керівництво партією здійснює Рибак. Дуже смішно було чути, що на запланованому з'їзді в якості делегатів рахуються Віктор Янукович і Микола Азаров. Жарти жартами, але це, по-суті, характеризує саму ситуацію всередині ПР. З одного боку, засуджено вчинки керівництва. А з другого - не має однозначної точки зору з приводу останніх подій в країні", - зауважила політолог.

Крім того, Яхно зазначила, що серед "регіоналів" існує декілька груп впливу.

"І, насправді, це дуже видно по самій ситуації в Донецьку і Донецькій області. Якщо Дніпропетровська область "стабілізувалась", то Донецька досить довго була регіоном з багатьма провокаціями. Фактично ми можемо екстраполювати це на стан самої ПР. І це говорить про те, що там не має однозначного впливу, і не лише Ринат Ахметов впливає на неї", - сказала політтехнолог.

Експерт вважає, що "регіонали" добре усвідомлюють, що якщо вони не реформуються, то на Півдні і Сході України нішу їх прихильників охопить інша політсила.

Вона зауважила, що "лакмусовим папірцем" у цьому процесі стане підтримка на з'їзді кандидата в президенти.

"Зрозуміло, що частина керівництва Партії регіонів, яка тісно пов'язана з Януковичем, знаходиться у непростій ситуації. Фактично їм потрібно повністю переорієнтуватися на нового лідера", - зазначила експерт та разом з тим вказала: єдності у питанні лідера, за якого б мобілізувались всі ресурси, вже не буде.

"По-великому рахунку для самого Тігіпка підтримка Партії регіонів - важлива, але вона не є такою необхідною", - додала політтехнолог.

Зараз ви читаєте новину «Події на Донеччині засвідчили: не один Ахметов впливає на ПР - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути