середа, 24 березня 2010 10:03

Податкову віддали донецькому бізнесмену

Податкову віддали донецькому бізнесмену

Державну податкову адміністрацію очолив Олександр Папаїка, який до 2003 року керував Донецькою обласною податковою адміністрацією.

Про це пише "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на центральний апарат відомства.

Сьогодні о 12.00 Папаїку представить колективу ДПАУ прем"єр-міністр Микола Азаров.

На цю посаду претендували також Анатолій Брезвін, Олександр Антипов, Віталій Хомутинник і Вадим Копилов.

"Але зіграли роль інші чинники: Папаїка - стовідсоткова людина Азарова. Він є публічною особою як відносно підприємств, так і в спілкуванні з пресою, він дипломат і професіонал", - розповів співрозмовник в ДПАУ.

За його словами, за стилем керівництва Папаїка нагадує Юрія Кравченка, який очолював ДПАУ в 2002-2004 роках, - жорсткий по відношенню до підприємств-мінімізаторів і людяний до колег, які показують результат.

Співрозмовник в ДПАУ розповів, що з приходом Папаїки посади заступників глави адміністрації можуть зберегти Сергій Лекарь, Микола Любченко і Олег Матвєєв.

Перший заступник глави ДПАУ Вадим Кайзерман, швидше за все, перейде на роботу в Радбез.

"Олександр Папаїка - великий професіонал, з тих керівників, хто 13 років був главою обласної податкової. Він дипломат і відносинах з бізнесом, тому на підприємствах повинні позитивно оцінити його призначення", - прокоментував глава Донецької обласний ДПА Олег Соколов.

Олександр Олексійович Папаїка (25.11.1951) раніше працював у Держстраху, КРУ Донецька, фінансовому відділі Донецького міськвиконкому. З 1990 року він почав працювати в податковій інспекції Донецька, яка пізніше була реорганізована в обласну державну податкову адміністрацію (ДПА). Посаду начальника Донецької обласної ДПА він обіймав до 2003 року, а потім завідував кафедрою банківської справи Донецького національного університету.

Під час викладацької роботи став бізнесменом. Виступив співзасновником у громадській організації "Інститут професійних керівників", місцевого осередку громадської організації "Асоціація ветеранів ДПАУ" Донецької області. Разом з донецькими бізнесменами Святославом і Ігорем Сосновськими створив вуглевидобувне підприємство ТОВ "ТПК "Енерго-інвест".

Зараз ви читаєте новину «Податкову віддали донецькому бізнесмену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути