четвер, 13 жовтня 2011 13:24

Побита секретарка, заблокований офіс і помилкова адреса - Влада відповіла ветеранам Афгану

Побита секретарка, заблокований офіс і помилкова адреса - Влада відповіла ветеранам Афгану

Обшуки в офісі організації воїнів-афганців "Ніхто крім нас" та квартирі її лідера Олександра Ковальова були здійснені за постановою Макіївського центрального міського суду. До того ж, у документах на обшук у помешканні Ковальова була вказана не його адреса.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомили заступник керівника організації воїнів-афганців "Ніхто крім нас" Борис Новожилов та адвокат Петро Рябенко.

"Сьогодні зранку в офіс прийшли люди. Вони були вдягнені у штатське. Ударом вони звалили жінку-секретаря, яка їм відчинила двері. Вона втратила свідомість. Невідомі зайшли в офіс. З ними також були люди, одягнені у форму. Після того, як секретарка прийшла до тями, їй викликали швидку допомогу", - розповів Новожилов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшук будинку Суслова: правоохоронці порсалися у білизні, піднімали навісні стелі

За його словами, міліціонери надали постанову Макіївського суду.

"Наскільки я розумію, зараз у нашому офісі перебувають слідчий або податкова міліція, які представляють Макіївку. Що вони роблять в офісі громадської неприбуткової організації, не відомо. Ми не можемо потрапити до середини, бо вони заблокували двері. Ми також не знаємо, що вони туди занесли і з чим звідти вийдуть", - додав Новожилов.

Афганець зазначив, що організація викликала наряд міліції, а біля офісу "Ніхто крім нас" зібрались громадські активісти.

"Це вже злочин, що вони (міліція - ред.) там опинились. Ми їх звідти не випустимо, поки вони не представляться і не покажуть нам усіх документів. Ми сподіваємось, що та міліція, яку ми викликали, буде на боці закону", - зауважив Новожилов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліцейський спецназ "напав" на київський офіс "афганців"

Крім того, адвокат організації "Ніхто крім нас" Петро Рябенко розповів, що паралельно правоохоронці намагались провести обшук у помешканні лідера організації "Ніхто крім нас" Олександра Ковальова.

"Це було зроблено також безпідставно за постановою Макіївського центрального міського суду. Як виявилось, у документах була вказана неправильно адреса. У зв'язку з тим, що неправильно були оформлені документи на обшук, міліція поїхала з квартири", - сказав Рябенко.

"Ковальов зараз вдома. У нього є дружина, діти. Коли в дім вриваються чужі, нормальний чоловік має захищати свою родину", - додав Новожилов.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Під Радою згадали Афган і почали штурм будівлі

На переконання афганців, обшуки є нічим іншим як "політичною репресією", пов'язаною з тим, що ветерани активно відстоюють свої соціальні права.

"Це виглядає як політична репресія. Тим більше на завтра у нас запланований Форум громадських організацій", - підкреслили в організації.

Зараз ви читаєте новину «Побита секретарка, заблокований офіс і помилкова адреса - Влада відповіла ветеранам Афгану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути