середа, 12 жовтня 2011 18:39

Обшук будинку Суслова: правоохоронці порсалися у білизні, піднімали навісні стелі

Обшук будинку Суслова: правоохоронці порсалися у білизні, піднімали навісні стелі

Сьогодні у селі Буки Сквирського району до будинку сім'ї Cуслових близько 8.30 ранку одночасно з трьох напрямків — фастівського, білоцерківського і сквирського — приїхало близько 50 автомобілів. У них були співробітники спецзагону "Сокіл", слідчі, експерти та оперативники в штатському. Загалом їх було не менше ста людей.

За словами охоронця одночасно працювало щонайменше 6-7 слідчих груп. Кожна група складалася зі слідчого, експерта та кількох оперативників. Співробітники "Соколу" оточили будинок, нікого не впускали і не випускали, і, навіть, не впустили народного депутата від БЮТ Євгена Суслова до його матері Наталі Миколаївни, яка у цей час перебувала у будинку.

Коли "бютівець" дізнався, що відбувається у його будинку і приїхав до нього, йому протягом години не давали зайти до будівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівця" Суслова побили. Його обшукує близько 100 міліціонерів

"Я був біля будинку, чув що мама плаче, але мене не пускали", - сказав нардеп.

Євген розбив скло власного будинку, аби проникнути до нього і порізав руки. Один із співробітників "Соколу" зіштовхнув його зі сходів, коли він вимагав пустити його до оселі. Охоронець розповів, що дії правоохоронних органів він знімав на мобільний телефон. Телефон у нього забрали.

"Коли виходили, кинули телефон як собаці. Видалили все з пам'яті. Картки пам'яті немає", - розповів охоронець.

Слідчі групи перевернули весь будинок: витрусили всі шафи, піднімали навісні стелі, копалися у білизні. Зачинені двері відчиняли за допомогою ломів, домкратів, кувалд, електричних циркулярних пил. Свої дії вони жодних чином не пояснювали, тільки пред'явили постанову суду на обшук. Остання слідча група у складі трьох чоловік у штатському залишила будинок близько 16.30.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція "пасла" Суслова вже не один місяць - Бондаренко

Надавати коментар щодо підстав для проведення обшуку вони відмовилися, пославшись на державну таємницю, назватися теж не захотіли. Місцеві мешканці дуже тепло відзиваються про Івана Миколайовича Суслова та його сина Євгена. Кажуть, що вони багатьом допомогли не тільки матеріально.

Паралельно обшуку будинку проводиться обшук у приймальній нардепа Суслова, яка розташована у Сквирі. За словами Суслова, йому й досі не пояснили, у чому його звинувачують.

Він впевнений, що під час обшуку йому могли підкинути якісь документи, які можуть стати приводом для порушення кримінальної справи.

Нагадаємо, раніше народний депутат від БЮТ Євген Суслов заявив про переслідування його родини і поклав відповідальність на міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова у тому випадку, якщо з ним або з ким-небудь із членів його сім'ї щось станеться.

За словами "бютівця", від нього вимагали відмовитися від участі в акціях під СІЗО, після чого почався тиск на бізнес його родини. Суслов зазначив, що яких-небудь порушень знайти при цьому не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Обшук будинку Суслова: правоохоронці порсалися у білизні, піднімали навісні стелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути