вівторок, 14 серпня 2012 18:48

Плюси та мінуси договору про ЗВТ з країнами СНД українці відчують найближчі місяці - соціолог

Плюси та мінуси договору про ЗВТ з країнами СНД українці відчують найближчі місяці - соціолог
Євген Копатько: з виборами ратифікація договору не пов'язана. Фото: lifedon.com.ua

Ратифікація договору про зону вільної торгівлі з країнами СНД з виборами не пов'язана і більше вигідна Україні, ніж Росії.

Про це на прес-конференції в Києві сказав соціолог Євген Копатько.

Він упевнений, що точно про вигоди від вступу в ЗВТ з країнами СНД зараз говорити рано. Для цього має пройти час, коли люди на собі відчують плюси або мінуси такого зовнішнього вектору країни

"Ключовий показник, який сьогодні важливий - це комунікація у відносинах української влади з російською, білоруською та казахською. Тоді, коли ми поваримося в цьому соусі, коли ми подивимося, що нам пропонують, і що пропонуємо ми, тоді нам легше буде виробити й висловити свою точку зору", - зазначив він.

Копатько додав: "Перш за все, нам про це скажуть люди, коли вони поліпшать або погіршать ставлення щодо цих процесів. Події розвиваються досить стрімко, громадська думка в цьому напрямку дуже рухома".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про вільну торгівлю з СНД: здали мову - тепер здаємо геоекономічні інтереси

Водночас, експерт не згоден, що парламент ратифікував договір про ЗВТ з країнами СНД на догоду Росії. Він також не згоден з тим, що таке рішення було прийнято спеціально напередодні виборів. "За скільки б місяців це не приймалося, це питання на злобу дня. І якщо є воля, є можливість проголосувати в парламенті, то я вважаю, що без різниці - чи буде це за три місяці, або за три тижні", - упевнений він.

Соціолог додав: "Без політичного аспекту тут не обійшлося. Але зараз існують досить високі ризики у світі, що тягне серйозні ризики всередині країни, які вимагають швидких і невідкладних рішень. При чому, це стосується всіх представників, тому що криза зачепить "і червоних і білих".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пояснив позитивний вплив від вступу України до зони з СНД

Нагадаємо, що 30 липня на позачерговій сесії Верховної Ради депутати ратифікували угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з країнами СНД. За таке рішення проголосували 260 парламентаріїв.

Зараз ви читаєте новину «Плюси та мінуси договору про ЗВТ з країнами СНД українці відчують найближчі місяці - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути