середа, 26 жовтня 2011 20:37

Плющ: "На троні не зраджують, а Янукович трона не віддасть"

Плющ: "На троні не зраджують, а Янукович трона не віддасть"

Колишній голова Верховної Ради Іван Плющ, 70 років, вважає, що чинний президент — сильна рука, яка зможе результативно керувати державою.

"Правильно Янукович в Америці сказав: "Біда України була в тому, що тут було дуже багато водіїв, і кожен їхав по-своєму. А тепер буде один водій — Янукович". Він взяв на себе відповідальність. Як би не пищали, але сьогодні він поки править. Я не чув, щоб десь Азаров сказав, що він не згоден. А Юля сьогодні доказує, що вона чогось не робила. То це було правління?", - сказав Плющ.

"Слов'янину божок потрібен, - зазначив політик. - Моя віра в Януковича тримається на народній мудрості: "На троні не зраджують". А Янукович трона не віддасть. Не зраджувати на троні — це безпека".

Водночас колишній голова Верховної Ради розкритикував праві сили за відмову увійти в коаліцію, де, на його думку, вони можуть впливати на дії влади.

"Поки в нас нема демократії, треба, щоб хоч сильна рука була. Бо ми розвалимось. От тільки треба цій сильній руці якось не дати написати неправдиву історію. А тому треба було іти зараз "нашоукраїнцям" у коаліцію, щоб бути у цій руці м'язом. А так ми віддали все на відкуп — і роби, що хочеш. І він робить. Я поряд з цим боюся, щоб Янукович не дійшов до того, до чого дійшла "Єдина Росія" — коли Путін зміг призначити собі і наступника і себе новим прем'єром. Це цирк. Тільки не на дроті. На дроті то ще можна. А коли в звивинах цирк — це небезпечно", - зауважив він.

На думку Плюща, Януковичу не завадить конструктивна критика.

"Лестощі люблять навіть королі. Але якщо Януковичу казатимуть тільки: "Ви не водій, а рекордсмен", він раз засумнівається, а вдруге повірить. А якщо йому показувати, що він їде не туди, то він принаймні зачухається. А таких нині нема", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «Плющ: "На троні не зраджують, а Янукович трона не віддасть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути