середа, 27 травня 2020 06:30

"Плівки Порошенка - Байдена": в США закликають Україну не втручатися в американську політику

"Плівки Порошенка - Байдена": в США закликають Україну не втручатися в американську політику
В США кажуть про втручання у внутрішню політику через "плівки Порошенка - Байдена". Фото: РБК

Екс-посли США констатували спроби втягнути Україну в американську внутрішню політику в зв'язку з оприлюдненням запису телефонної розмови п'ятого президента Петра Порошенка з екс-віце-президентом США Джозефом Байденом.

"Протягом багатьох років ми працювали над створенням і зміцненням американо-українського стратегічного партнерства, створеного в 1996 році. Таким чином, ми розчаровані зусиллями по залученню України у внутрішню політику Америки в міру наближення президентських виборів в США в 2020 році", - відзначили колишні американські посли в своїй спільній заяві, повідомляється на сайті Атлантичної ради, куди входять колишні американські дипломати.

Вони переконані, що такі події спрямовані на ослаблення відносин між Сполученими Штатами та Україною і не відповідають інтересам цих країн.

"Ми рішуче засуджуємо ці зусилля з розділення наших двох країн і закликаємо посадових осіб обох країн уникати кроків, які тільки підірвуть двосторонні відносини і відштовхнуть наші країни одна від одної", - зазначив посли.

Свої підписи під документом поставили колишні 1-й посол США в Україні Роман Попадюк, 3-й посол США в Україні Стівен Пайфер, 4-й посол США в Україні Карлос Паскуаль, 5-й посол США в Україні Джон Гербст, 6-й посол США в Україні Вільям Тейлор, 7-й посол США в Україні Джон Теффт, 9-й посол США в Україні Марі Йованович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спецоперація п'ятої колони Кремля" - Порошенко відреагував на "плівки Деркача"

Нагадаємо, 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віце-президента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. Деркач стверджував, що "плівки" він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Плівки Порошенка - Байдена": в США закликають Україну не втручатися в американську політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути