середа, 19 лютого 2020 20:59

"Платіжки, інвестиції, дешеві кредити" - експерт назвав основні результати роботи кабміну Гончарука

"Платіжки, інвестиції, дешеві кредити" - експерт назвав основні результати роботи кабміну Гончарука
Політолог назвав основні досягнення уряду Олексія Гончарука. Фото: 5.ua

За результатами роботи за півроку уряду, очолюваному прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, є про що відзвітувати: головними результатами його роботи стало зниження платіжок, запуск програми дешевих кредитів для бізнесу і придбання довіри міжнародних інвесторів. Таку думку на своїй сторінці в Facebook озвучив політичний експерт Павло Кутуєв.

"Не дивлячись на шквал критики, що обрушився на новий уряд і молодого прем'єра після призначення, у команди Гончарука є перший звіт за півроку. Були помилки і скандали, але у кого їх немає? Але вони були більше медійними і не було жодного корупційного, що, для України - незвично. Це скоріше показник того, що для окремих груп впливу робота нинішнього уряду є сильним подразником. У топ-3 досягнень уряду Гончарука за півроку перше місце - це, однозначно, зниження платіжок. Перерахунок був зроблений в 21 області та місті Києві", - пише експерт.

За його словами, завдяки рішенню кабміну Гончарука для більшості українських споживачів сума в квитанції за грудень зменшилася майже на 30%. Він також підкреслив, що це стосується тільки тих громадян, які в якості енергоносія використовують саме газ, а не вугілля. Для цієї категорії ціна в платіжці не змінилася.

"Окремі "експерти" продовжують наполягати, що такий результат - щасливий збіг обставин і аномально тепла зима. Але давайте чесно визнаємо. Теплі зими бували й раніше, а за 28 років незалежної України платіжку на газ вперше знизили, а не навпаки. І зробив це уряд типу "профанів", - вважає Кутуєв.

Ще одним істотним результатом роботи кабміну Гончарука політолог назвав запуск програми дешевих кредитів "5-7-9%", яку ініціював президент України Володимир Зеленський. За його словами, за два тижні українські підприємці на розвиток свого бізнесу отримали 27,1 млн грн, при цьому на розгляді зараз знаходиться ще 2500 заявок на отримання кредиту.

"Очевидним є і загальне поліпшення бізнес-клімату в Україні. Міжнародні партнери позитивно оцінили запуск великої приватизації і одночасну підтримку малого бізнесу. На тлі цього і інших рішень (в тому числі, про анбандлінг) уряд Гончарука швидко завоювало довіру іноземних інвесторів та ЄС в цілому ", - відзначає експерт.

Політолог вважає, що інвестори також оцінили спільну роботу уряду, президента і парламенту. На його думку, це третій важливий результат, якого зміг добитися Кабінет міністрів за півроку.

"До того ж, на економічному форумі в Давосі представники провідних країн і "промислових гігантів" заявили про готовність працювати з Україною. Інвестори бачать злагоджену роботу кабміну, президента і парламенту. Бачать незалежність молодого уряду від олігархів, боротьбу з корупцією і бажання навести порядок: як у випадку з "Укрзалізницею" і Deutsche Bank. Це дуже позитивний сигнал. Його багато хто недооцінює ", - підкреслив політолог.

При цьому він зазначив, що прем'єру Гончаруку необхідно прийняти ряд кадрових рішень, щоб посилити свою команду.

"Можливо, замінити кількох міністрів, щоб усунути "слабкі ланки" в роботі кабміну. 6 місяців досить, щоб об'єктивно оцінити і зробити висновки на рахунок ефективності кожного члена команди", - підсумував Павло Кутуєв.

Зараз ви читаєте новину «"Платіжки, інвестиції, дешеві кредити" - експерт назвав основні результати роботи кабміну Гончарука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути