вівторок, 04 вересня 2012 15:46

"Полум'я протестів горітиме по всій країні, і нехай влада молиться, щоб воно не зібралося в одну точку" - нардеп

"Полум'я протестів горітиме по всій країні, і нехай влада молиться, щоб воно не зібралося в одну точку" - нардеп
Володомир Філенко: Янукович боїться будь-яких "зібрань більше трьох осіб". Фото: ukr.lb.ua

Якщо Верховна Рада таки ухвалить законопроект № 2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів", він матиме лише тимчасовий характер.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Володимир Філенко.

Він переконаний, що бажання обмежити мирні зібрання говорить про страх влади перед протестами. "Ця влада і Янукович дуже бояться будь-якої масової акції і це нагадує сталінські часи: "більше трьох не збиратися". Якщо збирається більше трьох людей — для них це вже страшно. І для Януковича, який має свої фобії, це реально небезпечно", - пояснив Філенко.

Політик додав: "Цей парламент вже кане в Лєту, його практично немає. Але він проштампує ще декілька законів, які кидатиме президент, адміністрація. Звичайно, вони і цей законопроект проштампують, а Янукович підпише".

Водночас, Філенко переконаний, що жодного значення ухвалення цього законопроекту не матиме. Значення матиме, за його словами, тільки те, як люди проголосують на цих виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти цілу ніч чатуватимуть під Радою, аби депутати не обмежували вільні зібрання

"Звичайно, що це є підготовкою партії влади до виборів. Вона буде придумувати все нові і нові єзуїтські кроки для того, щоб сфальсифікувати вибори, щоби волевиявлення було ускладненим, нечесним. Але оскільки цей закон приймається на дуже короткий термін — буквально під вибори, я до нього не можу відноситься серйозно, підкреслив нардеп. - Значення матиме тільки те, як люди проголосують на виборах. Якщо їх влаштовує ця влада, ця ситуація, ця диктатура, то нехай, так їм і треба. А якщо ні — то треба іти на вибори і проганяти цю владу".

Філенко вважає, що восени масових акцій протесту очікувати не варто. Загалом люди повставатимуть на місцях по всій країні, вважає політик.

"Не буде дуже великих масових акцій. Тобто, точково, "майданово" в одному місці і в один період - не буде. Але по всій Україні буде купа локальних Майданів: проти конкретних порушень, проти конкретного чиновника, проти конкретного кандидата в депутати. Полум'я горітиме по всій Україні. І нехай вони молять Бога, щоб воно не зібралося в одну точку", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко прогнозує Україні "не мирну" революцію

"Я не бачу поки що для цього підстав. Але те, що земля під ногами у них вже горить — це факт. І це ми будемо бачити і в Донецькій області, і в Луганській, і на сході, і на заході, і на півдні", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Полум'я протестів горітиме по всій країні, і нехай влада молиться, щоб воно не зібралося в одну точку" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути