пʼятниця, 26 січня 2018 14:11

"Північний потік-2" буде тестом для Європи - Порошенко

"Північний потік-2" буде тестом для Європи - Порошенко
Проект "Північний потік-2" абсолютно політичний", - Петро Порошенко. Фото: Прямий

Проект "Північний потік-2" є політичною технологією Росії.

Про це сказав президент Петро Порошенко на економічному форумі в Давосі.

"Північний потік-2" - не економічна чи бізнесова проблема. Це все політика. Там нема ніякої економіки. Це дуже складний шлях. Газ є політичною технологією. Ми горді, що разом робимо великі кроки щодо диверсифікації (Україна, Литва, Польща. - Gazeta.ua)", - сказав Порошенко.

Він наголосив на зусиллях України та європейських держав зменшити вплив Росії через газ.

"Бачимо, скільки з'являється популістів і євроскептиків, які допомагають російській стратегії розділення Європи. Але бачимо, що Європа об'єднана і знає, як відповідати на такі атаки. Росія дуже розчарована, що Європа об'єдналася в такий час. "Північний потік-2" буде тестом для Європи. Це аж ніяк не стосується енергетичної безпеки. Це все політика", - наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Україна знову купуватиме російський газ

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід планується побудувати поруч з уже існуючим "Північним потоком-1".

За оцінками Нафтогазу, будівництво обхідних маршрутів може позбавити Україну доходу від транзиту газу, які 2017 року становитимуть $3 млрд, а також знизить інвестиційну привабливість ГТС.

Також в Нафтогазі неодноразово наголошували, що Газпром не виконує контрактні зобов'язання, згідно з якими він зобов'язаний транспортувати через територію України 110 млрд кубометрів на рік.

Зараз ви читаєте новину «"Північний потік-2" буде тестом для Європи - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути