середа, 24 серпня 2022 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Пів року війни: експерт назвав головні проблеми, які заважають країні

Пів року  війни: експерт назвав головні проблеми, які заважають країні
Зараз Україна перебуває у позиційній війні, наголошує Олег Жданов. Фото: "Укрінформ"

Головне досягнення України за півроку повномасштабної війни – те, що країна вистояла, а люди згуртувалися. Однак є проблеми через повільне постачання зброї та погана робота уряду. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Ми вистояли – це головне досягнення. Маємо Збройні сили, які ведуть оборонну операцію. На жаль, досі оборонну. Населення теж дуже добре впоралися. Ми консолідувалися, волонтеримо, допомагаємо арії. А з боку держави – дося не бачу плану переведення економіки на військові рейки, немає урядових програм для переселенців і українців загалом. Наче уряд у підпіллі", – говорить Жданов.

Зараз Україна перебуває у позиційній війні, наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Достойні керувати державою" – Луценко про молодих військових, які зараз на фронті

"Перший етап ми закінчили – виснажили наступальний потенціал ворога. І знаходимося в очікуванні зброї. Ми могли би перейти до контрнаступальних дій, але все впирається у наявність зброї. Це може тривати щонайменше місяць. Бо таку велику кількість зброї зможемо отримати тільки у рамках ленд-лізу. А він може початися у вересні чи жовтні", – каже Жданов.

Якщо нададуть зброю, то у терміни три-чотири місяці Україна зможе закінчити активну фазу війни, пояснює експерт.

"А судячи з того, як дата масового постачання озброєння постійно зсувається, то я би не говорив, що буде за рік. Можемо все ще бути у стані позиційної війни і чекати зброю. А може бути, що запрацює ленд-ліз, і ми до кінця року вийдемо на наші кордони. Головна проблема, що все залежить не від нас", – додає Жданов.

24 лютого президент Росії Володимир Путін о 4-й ранку вийшов в прямий ефір та оголосив про початок "військової операції на Донбасі". Після того в різних містах України почали лунати вибухи. По всій Україні ввели воєнний стан.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Зараз ви читаєте новину «Пів року війни: експерт назвав головні проблеми, які заважають країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути