понеділок, 14 травня 2012 14:10

Питання мови і недоторканності перед виборами підніматимуться все частіше - Литвин

Питання мови і недоторканності перед виборами підніматимуться все частіше - Литвин
Володимир Литвин запропонував обговорити з лідерами фракцій всі спірні питання. Фото: tsn.ua

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що з наближенням дати парламентських виборів, законопроекти, подібні скасування депутатської недоторканності і про статус мов будуть з'являтися в парламенті все частіше.

"Я виходжу з того, що з наближенням виборів, такі законопроекти у нас будуть все більш часто присутні", - сказав Литвин на брифінгу в понеділок, відповідаючи на запитання про те, як в парламенті буде проходити процедура розгляду законопроекту про внесення змін до Конституції України про скасування недоторканності народних депутатів та законопроекту про мови в Україні.

Литвин зазначив, що КС визнав ряд позицій законопроекту про скасування депутатської недоторканності відповідають Конституції.

"Таким чином, вони (ці положення) повинні бути вилучені з законопроекту", - пояснив Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожем"якін вважає, що "регіонали" бояться втратити депутатську недоторканність

За словами спікера, для того, щоб проводити роботу над цим законопроектом надалі, необхідно буде дотримуватися відповідної процедури, яка визначена рішеннями КС і законом про регламент Верховної Ради України.

Спікер зазначив, що зокрема, під кожною поправкою до цього законопроекту необхідно буде зібрати 150 підписів народних депутатів. "Я запропонував, щоб кожен депутат, і перш за все, керівники фракцій, отримали пакет документів, і ми обговоримо це на рівні керівників фракцій для того, щоб була визначеність у цьому питанні", - сказав Литвин.

При цьому він зазначив, що розуміє, що з одного боку "є бажання запустити політичний процес", а з іншого боку - розширити коло осіб, особливий статус яких буде скасовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недоторканність із депутатів знімуть невідомо коли

Литвин також зазначив, що ще раз попросив народних депутатів ознайомитися з останніми висновками і рекомендаціями, які були дані щодо законопроекту про мови, які "носять принциповий характер". Литвин зазначив, що в таких рекомендаціях містяться як позитивні моменти, так і позиції, які можуть викликати "ускладнення гуманітарні, політичні, не кажучи вже про матеріальні".

Зараз ви читаєте новину «Питання мови і недоторканності перед виборами підніматимуться все частіше - Литвин ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути